SUA:  Musk îl atacă pe Anthony Fauci, consilier prezidenţial pentru pandemie

G.D.
Internaţional / 12 decembrie 2022

Musk îl atacă pe Anthony Fauci, consilier prezidenţial pentru pandemie

Elon Musk l-a atacat cu violenţă ieri pe Anthony Fauci, consilierul în exerciţiu la Casa Albă pentru pandemia de COVID-19, într-un mesaj pe Twitter care a stârnit imediat controverse, notează AFP, conform Agerpres.

"My pronouns are Prosecute/Fauci" (Mă numesc Judecaţi/Fauci), a scris bogatul patron al platformei Twitter într-o aluzie la campania dreptei vizând punerea sub acuzare a lui Fauci pentru presupuse delicte legate de implicarea sa în răspunsul la pandemie.

El a mai postat o memă în care îl arată pe doctorul Fauci spunându-i preşedintelui american Joe Biden: "Just one more lockdown, my king..." (Încă un lockdown, regele meu...)", într-o aparentă critică la adresa acestei măsuri adoptate în trecut pentru a lupta împotriva COVID-19.

Mesajul a devenit repede viral, primind peste 800.000 de aprecieri în aproximativ 11 ore, dar a stârnit şi critici.

Specialistul în vaccinuri şi autor Peter Hotez l-a îndemnat pe Musk să şteargă tweet-ul. "200.000 de americani şi-au pierdut inutil viaţa din cauza COVID-19, din cauza acestui tip de retorică anti-ştiinţă şi dezinformare", a deplâns el.

Senatoarea democrată Amy Klobuchar a lăudat modul în care Fauci "a condus cu calm ţara noastră prin criză" şi l-a criticat pe Elon Musk: "Aţi putea să-l lăsaţi pe acest om în pace, în aparenta voastră căutare fără de sfârşit de a capta atenţia?".

Aleşii republicani au ameninţat că îl trage la răspundere pe Fauci atunci când vor prelua controlul Camerei Reprezentanţilor în ianuarie, după mai multe dispute cu acesta referitoare la vaccinurile anti-COVID-19, purtarea obligatorie a măştii şi alte măsuri legate de pandemie.

Mai întâi consilier al preşedintelui republican Donald Trump înaintea democratului Joe Biden, Fauci s-a trezit implicat în nenumărate polemici, el care a fost întotdeauna atent să stea departe de politică. În 2020, în cursul unor conferinţe de presă la Casa Albă, l-a corectat politicos pe preşedintele Trump de mai multe ori.

Specialistul în imunologie în vârstă de 81 de ani urmează să demisioneze din funcţia de consilier prezidenţial pentru pandemie luna aceasta. De asemenea, el va părăsi înainte de sfârşitul anului postul de director al Institutul Naţional de Boli Infecţioase (NIAID), pe care l-a deţinut timp de 38 de ani.

În noiembrie, el a declarat că cea mai mare dificultate cu care s-a confruntat în lupta împotriva COVID-19 a fost polarizarea politică a ţării, reaminteşte AFP.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Fauci, poreclit dr. Death de cunoscatori:), a fost anchetat de congresmani americani în legătură nu numai cu răspunsul la plandemie.

    Dar a tăcut ca peștele, nu știe nimic nici despre experimente, nici despre modul cum a apărut plandemia, nici despre eficacitatea vaxului :) 

    Ar trebui să iasă din lock-down și să ne zică câte ceva :), ca un rege ce este, vorba lui Musk.

    Oameni ca Musk incep sa devina un pericol pentru fundamentele unei gandiri sanatoase, pentru ca este exponentul cel mai agresiv al neam-prostiei tipice parvenitului fara scoala de substanta, fara elemente care sa tempereze pornirile din ce in ce mai scandaloase.

    Exact precum Trump, si el va deveni incompetent din insusi propriul sau mod de a face lucrurile: este cel mai periculos tip de personaj posibil, istoria a dovedit-o cu varf si indesat pana astazi. 

    1. Pandemia și vaxul sunt subiecte tabu, adevărul oficial nu putea fi contrazis în timpul plandemiei decât cu riscul de a fi făcut prost sau conspirationist.

      Acum că o persoană publică își "permite" să ia puțin la rost pe Rege, iar nu e bine. 

      Dacă nu acum, atunci când? 

      O fi Musk Republican :)

      Jos monarhia Fauci :) 

    Tot ce iese din linia de propaganda democrata,

    este considerat atac la democratie si libertate, 

    Bravo Musk

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb