SUA RĂSPUNDE DUPĂ AMENINŢĂRILE VENITE DE LA PHENIAN: "Politica noastră faţă de Coreea de Nord nu are ca obiectiv ostilităţile, ci găsirea de soluţii"

J.P.
Internaţional / 3 mai 2021

"Politica noastră faţă de Coreea de Nord nu are ca obiectiv ostilităţile, ci găsirea de soluţii"

Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, a dat duminică asigurări că politica actualei administraţii americane faţă de Coreea de Nord nu are ca obiectiv să provoace ostilitate, ci să caute soluţii pentru a obţine denuclearizarea ţării asiatice, transmit EFE şi Agerpres.

"Politica noastră faţă de Coreea de Nord nu are ca obiectiv ostilităţile, ci găsirea de soluţii. Are ca obiectiv final să obţină o denuclearizare completă a Peninsulei Coreea", a explicat Sullivan într-un interviu la postul ABC şi a promis "o abordare practică mai calibrată" decât cea a precedentelor administraţii.

Reacţia vine la câteva ore după ce Coreea de Nord l-a acuzat pe Biden că duce o politică ostilă şi a denunţat o diplomaţie americană "greşită", ameninţând că ripostează.

Biden a afirmat, miercuri, în Congres că va folosi "diplomaţia ca o descurajare severă" pentru a limita ambiţiile nucleare a Phenianului. Vineri, Casa Albă a explicat că preşedintele american este favorabil unei apropieri diplomatice "realiste".

Negocierile dintre Statele Unite şi Nord s-au oprit după eşecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump şi Kim Jong Un la Hanoi, în 2019. De la învestirea sa, acum 100 de zile, Biden a rămas relativ discret în această privinţă.

Ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe a afirmat într-un comunicat difuzat duminică de agenţia KCNA că Joe Biden a comis o "mare gafă" prin poziţia sa "învechită" faţă de ţară.

"Declaraţia sa reflectă clar intenţia de a urma o politică ostilă faţă de Republica Populară Democrată Coreeană aşa cum fac Statele Unite de mai mult de o jumătate de secol", a declarat Kwon Jung Gun, un responsabil al ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe.

"Aşa-numita "diplomaţie" americană este un afiş înşelător destinat să acopere actele lor ostile, şi descurajarea anunţată este pur şi simplu un mijloc de a face ameninţări nucleare către RPDC", a adăugat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb