SUA: Trei persoane au murit şi una a orbit permanent după ce au băut dezinfectant de mâini

M.G.
Internaţional / 27 iunie 2020

Trei persoane au murit şi una a orbit permanent după ce au băut dezinfectant de mâini

Şapte persoane din New Mexico care au băut dezinfectant de mâini s-au intoxicat cu metanol. Trei dintre acestea au murit, trei se află în stare gravă, iar una şi-a pierdut vederea permanent, relatează CNN, preluat de Digi24.

Autorităţile din statul american New Mexico au anunţat că "toate cele şapte persoane ar fi băut dezinfectant de mâini care conţinea metanol". Cazurile sunt legate de alcoolism, au precizat autorităţile.

Primele cazuri au început să apară în mai şi au fost raportate şi altele în aceeaşi lună. Autorităţile nu au oferit alte informaţii despre cele şapte persoane sau oraşele în care locuiau.

Oficialii federali au descoperit metanol în dezinfectanţii de mâini produşi de o companie din Mexic. E neclar deocamdată dacă cele şapte victime au băut acest tip de dezinfectant.

"Dacă consideraţi că aţi băut dezinfectant de mâini vă rugăm să mergeţi la medic. Există tratament la intoxicarea cu metanol şi cu cât veţi fi tratat mai rapid cu atât sunt mai multe şanse de vindecare", a spus Kathy Kunkel, secretar pe probleme medicale.

Dezinfectantul de mâini era interzis în majoritatea închisorilor înainte de pandemie, deoarece deţinuţii îl puteau bea sau să incendieze diverse lucruri. Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a stabilit însă ca, pe perioada pandemiei, acesta să fie folosit pentru a combate COVID-19.

De asemenea, autorităţile au avertizat oamenii să nu folosească dezinfectantul de mâini produs de compania Eskbiochem SA, deoarece au fost detectate chimicale toxice.

Medicii avertizează că expunerea la cantităţi semnificative de metanol poate provoca ameţeală, stare de vomă, dureri de cap, vedere înceţoşată, pierderea permanentă a vederii, convulsii, comă, leziuni permanente ale sistemului nervos şi în unele cazuri chiar moartea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb