SUA va trimite 175 de militari în România

A.C.
Internaţional / 3 aprilie 2014

Pentagonul a anunţat ieri că măreşte efectivele forţei sale de intervenţie pentru răspuns la criză staţionate în Europa la 675 de puşcaşi marini prin trimiterea altor 175 la baza militară Mihail Kogâlniceanu din Constanţa, potrivit agenţiei Reuters.

Puşcaşii marini fac parte dintr-o forţă militară de răspuns la criză cu cartierul general la Moron, în Spania, şi sunt folosiţi în primul rând pentru operaţiuni în Africa, deşi pot fi trimişi oriunde, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Decizia de a mări această forţă cu puşcaşii marini staţionaţi în România a fost luată anul trecut, înainte de criza din Ucraina care a implicat anexarea Crimeii de către Rusia, a precizat el.

Decizia apare după anunţul de marţi în care generalul Philip Breedlove, cel mai înalt grad militar american în Europa, ia în considerare trimiterea unei nave de război a Statelor Unite în Marea Neagră în următoare zile, pentru a asigura sprijinul pentru aliaţii NATO.

Colonelul Steve Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului, a confirmat că Departamentul intenţionează să trimită o navă în Marea Neagră. El nu a exclus ideea de a efectua exerciţii militare cu marina ucraineană, dar a adăugat că programul de activităţi al navei nu a fost încă decis.

"Această măsură este pentru a-i asigura pe aliaţii noştri asupra angajamentului nostru în regiune... Este un rezultat direct al situaţiei actuale din Ucraina", a declarat Warren reporterilor.

Warren a spus că decizia de a trimite 175 de puşcaşi marini la baza militară Mihail Kogălniceanu din România, în apropiere de portul Constanţa, a fost luată înainte ca Rusia să preia controlul peninsulei ucrainene Crimeea.

Circa 265 de puşcaşi marini sunt deja staţionaţi la baza din România ca parte a Forţelor Militare staţionate prin rotaţie la Marea Neagră ce conduce antrenamente şi alte eforturi pentru a contribui la capacitatea militară a partenerilor din regiune.

Alte forţe americane sunt de asemenea staţionate la baza din România, devenită un nod pentru tranzitul echipamentelor pe calea aerului spre Afganistan şi înapoi, ca urmare a deciziei de a închide centrul de tranzit de la Manas în Kârgâzstan, în această vară.

Pentru a caza puşcaşii marini suplimentari, oficialii americani în România au primit permisiunea Guvernului român de a avea până la 600 de puşcaşi marini în ţară, a spus Warren, citat de Reuters.

El a precizat că intenţia este de a menţine Forţa Militară staţionată prin rotaţie la Marea Neagră, de aproximativ 300 de puşcaşi marini şi 175 pentru forţa de răspuns la criză, plus "spaţiu" pentru personal suplimentar când rotaţia trupelor în ţară se suprapune cu cele care pleacă.

Cei 175 de puşcaşi marini suplimentari trimişi în România vor veni de la Camp Lejeune din statul american Carolina de Nord şi vor fi ataşaţi la "Special Purpose Marine Air-Ground Task Force - Crisis Response", care a fost creată în urma atacului asupra consulatului SUA din Benghazi, Libia.

"Acest lucru, sincer, nu are legătură cu situaţia actuală din Ucraina", a precizat Warren. "Ele aparţin Africom (Comandamentul SUA pentru Africa) iar scopul lor este de a fi în măsură să răspundă la crize în întreaga regiune".

Noii puşcaşi marini vor extinde dimensiunea forţei de răspuns la criză de la 500 la 675.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb