Subscrierile "Allianz" în Europa Centrală şi de Est - peste un miliard de euro

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 iunie 2010

Valoarea totală a primelor brute subscrise de "Allianz" în regiunea ECE (Europa Centrală si de Est) a crescut cu 8%, în primul trimestru al anului atingând valoarea de 1,1 miliarde euro, potrivit unui comunicat al asiguratorului. Profitul operaţional în primul trimestru al anului 2010 s-a situat la valoarea de 66 milioane de euro, comparativ cu 78 milioane de euro, nivel atins în aceeaşi perioadă a anului 2009.

Pe segmentul asigurărilor generale, primele brute subscrise în primul trimes-tru al anului 2010 în regiunea Europei Centrale şi de Est au crescut cu 7%, până la 782 milioane de euro, comparativ cu 728 milioane de euro, valoare atinsă în perioada similară a anului 2009. Ajustat cu efectele ratei de schimb valutar, nivelul primelor brute subscise pe segmentul asigurărilor generale a crescut cu 1,1%.

Evoluţia pozitivă pe segmentul asigurărilor generale a fost determinată de creşterea volumului de afaceri datorată revenirii activităţii economice în regiune. În orice caz, pe segmentul asigurărilor auto, nivelul în continuare scăzut al vânzărilor de autovehicule în regiune a afectat evoluţia subscrierilor.

Profitul operaţional a scăzut cu 27% în primul trimestru, până la valoarea de 45 milioane de euro, faţă de 62 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului precedent. Rezultatul reflectă presiunile manifestate asupra marjelor de profit, cauzate de o competiţie dură la nivelul peţurilor şi de o rată a daunei mai ridicată pe segmentul auto.

Primele brute subscrise de Allianz-Ţiriac Asigurări, în scădere

La nivelul operaţiunilor din România, primele brute subscrise de Allianz-Ţiriac Asigurări pe segmentul asigurărilor generale în primul trimestru din 2010 s-au situat la 62 milioane de euro, în scădere comparativ cu valoarea de 76 milioane de euro înregistrată în aceeaşi perioadă a anului anterior. Reducerea valorii subscrierilor a fost determinată în principal de diminuarea volumului de afaceri generat de companiile de leasing auto partenere.

Segmentul asigurărilor de viaţă şi de sănătate, în creştere

Nivelul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă şi de sănătate în regiunea Europei Centrale şi de Est s-a majorat cu 9% în primele trei luni ale anului 2010, atingând valoarea de 333 milioane de euro, comparativ cu 306 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului precedent. Ajustat cu efectele ratei de schimb valutar, nivelul primelor a crescut cu 1%. Profitul operaţional trimestrial şi-a continuat creşterea, atingând valoarea de 21 milioane de euro, comparativ cu 16 milioane de euro în primul trimestru al anului 2009, ceea ce reprezintă echivalentul unei cresteri de 31%.

Evoluţia pozitivă continuă manifestată pe segmentul asigurărilor de viaţă şi sănătate în primul trimestru al anului 2010 a fost determinată de o reorientare a cererii, de la produsele premium index-linked cu primă unică, către produsele premium unit-linked cu primă eşalonată şi către produsele tradiţionale de asigurări de viaţă. Totuşi, încep să apară deja primele semne ale revenirii apetitului pentru investiţiile cu primă unică, potrivit reprezentanţilor companiei.

În ceea ce priveşte activitatea de asigurări de viaţă derulată în România, Allianz-Ţiriac şi-a conservat volumul veniturilor din prime brute subscrise aferente perioadei ianuarie-martie la 6 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb