Subscrierile ING Asigurări, similare anului trecut

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 februarie 2013

"Şi în 2012 contextul economic internaţional instabil a întârziat revigorarea economiei româneşti", a declarat Bram Boon.

"Şi în 2012 contextul economic internaţional instabil a întârziat revigorarea economiei româneşti", a declarat Bram Boon.

Profit în creştere

ING Asigurări de Viaţă a înregistrat prime brute subscrise de 544,5 milioane de lei, anul trecut, în scădere cu 1,8% faţă de 2011, potrivit unui comunicat al companiei.

Profitul brut a fost estimat la 29 milioane de lei, de la 17,8 milioane de lei în urmă cu un an.

Portofoliul de asigurări încheiate în 2012 a fost cu 6% mai mare faţă de cel realizat în 2011, preferinţa clienţilor pentru produsele tradiţionale generând, pe ansamblu, un volum de prime subscrise similar celui din 2011 (produsele tradiţionale au o primă medie anuală mai redusă decât asigurările unit-linked), conform comunicatului citat: "Interesul clienţilor pentru produsele tradiţionale s-a consolidat pe parcursul anului precedent, acest tip de contracte reprezentând 75% din numărul total de poliţe noi subscrise, comparativ cu 67% în 2011".

Anul trecuT, ING Asigurări de Viaţă a plătit clienţilor beneficii pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate suma de 95,6 milioane lei, cu 51,3% mai mult faţă de 2011.

Peste trei sferturi din această sumă, respectiv 72,75 milioane de lei, au reprezentat beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.

La finele anului trecut, asigurătorul avea în administrare active financiare de 2,3 miliarde de lei, în urcare cu 11% faţă de 2011.

Directorul general al companiei, Bram Boon, a declarat: "Şi în 2012 contextul economic internaţional instabil a întârziat revigorarea economiei româneşti, cu consecinţe asupra încrederii şi nivelului de trai ale consumatorilor şi, implicit, a resurselor alocate obiectivelor de planificare financiară a viitorului. Atât industria de asigurări de viaţă, cât şi fondurile de pensii facultative (Pilonul III) au evoluat într-un context mai degrabă limitativ, înregistrând evoluţii sub potenţialul real - situaţie care, în absenţa unei revigorări economice mai puternice, se va perpetua şi în 2013".

Activele nete din administrarea fondurilor ING de pensii facultative au crescut cu 40% în 2012

Cele două fonduri facultative din administrarea ING - ING Activ şi ING Optim - însumau 118.338 de participanţi la sfârşitul anului 2012, cu circa 14% mai mulţi faţă de anul precedent, potrivit comunicatului citat. La aceeaşi dată, valoarea activelor nete aferente celor două fonduri ale ING era de 279,4 milioane lei, în creştere cu circa 40% faţă de 2011. Astfel, la finele lunii decembrie 2012, ING Asigurări de Viaţă deţinea pe piaţa Pilonului III o cotă cumulată, în funcţie de active, de 46,65%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb