Subvenţiile europene pentru producătorii agricoli, acordate pe baza informaţiilor din Sistemul informaţional pentru agricultură şi silvicultură

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 1 iunie 2006

Subvenţiile din fonduri europene pentru producătorii agricoli vor fi acordate, începând cu 2007, pe baza informaţiilor din Sistemul informaţional pentru agricultură şi silvicultură (SIAS). Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, organizarea şi gestionarea SIAS. Existenţa SIAS este un angajament asumat de România în cadrul negocierilor de aderare. Acest sistem va permite elaborarea strategiilor în agricultură în conformitate cu politica guvernului, în concordanţă cu normele comunitare şi cu tendinţele pe plan mondial. SIAS va gestiona baza de date referitoare la terenurile cu destinaţie agricolă şi fores-tieră şi cuprinde evidenţa folosirii terenurilor pe categorii de folosinţă şi proprietari, fermelor agricole şi zootehnice, inclusiv a zonelor cu fărâmiţare accentuată a parcelelor, a terenurilor aflate sub incidenţa rentei viagere, a zonelor, terenurilor viticole şi pomicole, dar şi evidenţa terenurilor cu plantaţii pomicole.

De asemenea, SIAS va deţine evidenţa terenurilor forestiere, indiferent de forma de exploatare şi de proprietate a stării de fertilitate a solurilor, a terenurilor degradate, defavorizate, a terenurilor afectate de poluare, inclusiv a zonelor vulnerabile la poluarea cu nitraţi, precum şi delimitarea şi inventarierea tipurilor de degradări.

Sistemul are la bază datele şi informaţiile din sistemul de evidenţă al cadastrului general şi cele din registrul de publicitate imobiliară, puse la dispoziţie de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Pentru teritoriile administrative prioritare pentru realizarea SIAS, unde nu este introdus cadastrul general, Ministerul Agriculturii, Pădurii şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) va aloca sume din bugetul propriu pentru realizarea documentaţiilor tehnice necesare introducerii cadastrului general. SIAS trebuie să fie compatibil cu sistemul de identificare a parcelelor agricole, componentă a Sistemului Integrat de Administrare şi Control şi să permită integrarea şi a altor componente, în funcţie de necesităţile MAPDR.

Ministerul Agriculturii, Pă-durilor şi Dezvoltării Rurale va organiza realizarea şi actualizarea SIAS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb