Subvenţiile şi achiziţiile de carte ale Ministerului Culturii şi Cultelor - marcate de managementul defectuos al fostului ministru al culturii

Ziarul BURSA #Cultură / 11 august 2005

Programele de subvenţie şi achiziţie de carte din acest an au fost marcate de o serie de neajunsuri din mandatul fostului ministru Răzvan Theodorescu, principala prioritate a Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), în 2005, fiind punerea în ordine a vechilor dosare şi identificarea de fonduri pentru achitarea obligaţiilor financiare angajate în 2004, a declarat recent, într-un comunicat de presă, secretarul de stat Ioan Onisei, citat de Rompres.

De asemenea, MCC a elaborat Regulamentul de organizare şi funcţionare a celor două comisii şi a stabilit normele metodologice privind achiziţia de carte şi subvenţia de carte. "În momentul de faţă comisiile de selecţie au fost definitivate şi, în cazul în care toţi membrii lor vor trimite în timp util declaraţiile de imparţialitate, ele se vor întruni în primele lor şedinţe, în cursul săptămînii viitoare", precizează Ioan Onisei. Totodată, MCC a fixate criterii de selecţie a ofertelor editurilor şi, "în premieră, potenţialii membri ai comisiilor au fost obligaţi să semneze o declaraţie de imparţialitate", mai informează comunicatul.

"Din păcate, noul cadru a produs unele confuzii, inclusiv la nivelul asociaţiilor de editori (care au propus pentru comisie directori ai unor edituri înscrise pentru programele de finanţare ale MCC) şi al Academiei Române (care a propus în repetate rînduri ca membru al comisiei pe directorul unei publicaţii înscrisă de asemenea în programul de finanţare). În plus, există oameni propuşi pentru comisii care nu au trimis nici pînă acum declaraţiile de imparţialitate. Toate acestea au dus la această întîrziere regretabilă", se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb