Suciu: BNR este oricând deschisă la dialog

T.T.
Bănci-Asigurări / 29 ianuarie 2019

Dan Suciu (Sursa foto: Twitter)

Dan Suciu (Sursa foto: Twitter)

Banca Naţională a României (BNR) este deschisă la dialog şi nu refuză o invitaţie asumată de Parlamentul României în ansamblul său, a declarat, astăzi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

"BNR este oricând deschisă la dialog şi nu refuză o invitaţie în acest sens asumată de Parlamentul României în ansamblul său. Consiliul de Administraţie al BNR a fost numit de Parlament prin votul în plen şi, în consecinţă, o discuţie în Parlament se poate face cu reprezentarea şi acordul tuturor forţelor politice, cu implicarea Comisiilor de Finanţe - Bănci. Cadrul de aşa zisă discuţie pe care l-a pregătit domnul senator Zamfir (n.r. senatorul ALDE Daniel Zamfir) nu a arătat reprezentativitatea parlamentară ca atare de vreme ce un alt senator a contestat invitaţia adresată BNR. A fost demersul unui politician care, din păcate, mizează pe un şir de false probleme cum ar fi manipulare dobânzilor, neprobată nici acum, şi nu o invitaţie onestă la discuţii", a spus Dan Suciu.

El a menţionat că o discuţie clarificatoare în acel cadru ar fi fost imposibilă şi ar fi adus mai multă confuzie decât clarificări.

"BNR respectă Parlamentul României în ansamblul său, ca instituţie fundamentală a statului şi îşi arată încă o dată disponibilitatea la un dialog pe teme reale, în folosul tuturor celor interesaţi de subiectele care intră în aria ei de competenţă definită de lege", a mai susţinut Dan Suciu.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost invitat, astăzi, de senatorul ALDE, Daniel Zamfir, la Comisia economică din Senat, pentru a discuta pe tema raportului de sfârşit de an pe care l-a întocmit Banca Naţională, dar şi despre modul în care se stabileşte indicele ROBOR pentru cei cu creditele în lei.

Dan Suciu a precizat că reprezentanţii BNR nu vor participa la discuţia din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială.

"BNR nu va participa astăzi la discuţia din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială, după cum a declarat aseară şi domnul consilier Vâlcov (n.r. Darius Vâlcov, consilierul premierului). BNR este deschisă la dialog, la clarificarea chestiunilor în discuţie bineînţeles şi în Parlament şi consider că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de domnul Zamfir (n.r. senatorul ALDE, Daniel Zamfir,), care să nu plece de la un şir de fake news-uri lansate fără probe", a spus Dan Suciu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Așa da respect, în ansamblu, nu cum sunteți voi securiști, toți, în particular. :)))))

    BNR deschisa la dialog ? Ahahhahahahhahaaa :)))) e cea mai criptica si inchisa institutie din Romania in prezent!

    p.s. nu v-am iertat ca mi-a crescut rata la casa cu 40 % in 9 luni doar ca sa ii santajeze isarescu pe politicieni cu robor-ul si (acum) si cu cursul eur-ron .... nu v-am iertat!  

    Sugiu isi face meseria: minte.

    De meserie, Sugiu este mincinos. 

    Mincinos ca ziarist, mincinos ca purtator de cuvant. 

    Daca ajunge cineva in dialog cu el, vorbeste tot timpul peste interlocutor, ca sa nu se inteleaga nimic. 

    Obraznic, imoral si mincinos. 

    Banca Nationala a Romaniei nu are altfel de oameni la comunicare. 

    Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti. 

    Banca Nationala a Romaniei se insoteste cu obraznici, imorali si mincinosi.

    Asta este ea. 

    1. Eh, vezi în ce fel se comportă purtătorul de cuvânt al SRI, Mincea, fost propagandist securist în așa-zisă presă privată. :)))))

      Marincea, google, fii atent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb