"SUMITOMO MITSUI BANKING": Euro poate să ajungă, în iunie, la 1,18 dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 mai 2010

3 dolari/euro în 2011?

Euro s-ar putea deprecia, în curând, până la nivelul la care era în momentul lansării sale, în ianuarie 1999: 1,18 dolari, în condiţiile în care deficitele bugetare tot mai mari din Uniunea Europeană ameninţă statutul monedei unice, consideră specialiştii "Sumitomo Mitsui Banking" Corp., al treilea grup bancar japonez.

"Existenţa euro ca alternativă la dolar este pusă sub semnul întrebării, întrucât niciunul dintre statele europene nu respectă regulile deficitului bugetar stabilite de Tratatul de la Maastricht", afirmă, citat de agenţia Bloomberg, Daisuke Uno, strateg şef al diviziei valutare din cadrul "Sumitomo Mitsui". Potrivit acestui tratat, statele membre ale UE trebuie să-şi menţină deficitul bugetar la cel mult 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

În opinia lui Daisuke Uno, a venit timpul reanalizării statutului euro: "Această monedă trebuie să se întoarcă pe planşa de lucru".

Ieri dimineaţă, la Londra, euro a coborât la 1,2594 dolari. La New York, cursul era de 1,2573 dolari/ euro la ora 08:39, faţă de 1,2614 dolari la finele zilei anterioare. La data de 6 mai, euro a avut un curs de 1,2529 dolari, cel mai redus de după martie 2009.

Daisuke Uno este de părere că, luna viitoare, euro ar putea ajunge la 1,18 dolari.

Conform spuselor reprezentantului "Sumitomo", zona euro nu se va rupe, iar pierderile monedei unice vor fi limitate în semestrul al doilea din acest an, când temerile legate de situaţia bugetară se vor muta în SUA. Astfel, susţine Uno, dolarul s-ar putea deprecia până la un curs de 1,35 unităţi/euro la finele lui 2010, iar în 2011 va ajunge la 3 dolari/ euro.

John Snow: Euro nu va supravieţui în lipsa unor politici comune

Fostul secretar al Trezoreriei SUA, John Snow, sugerează că este posibil ca euro să nu supravieţuiască, dacă statele membre ale UE nu vor avea politici comune în domeniul bugetar, şi nu numai.

"Pentru ca euro să poată supravieţui pe termen lung, consolidarea fiscală va fi, probabil, necesară", a spus Snow, adăugând: "Acest lucru nu va fi, însă, suficient. Este nevoie şi de o piaţă comună a muncii sau o piaţă comună de capital. Europa va avea de făcut alegeri grele pe viitor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb