SUPLIMENT OIL TERMINAL Oil Terminal a demarat procesul de reautorizare vamală

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 decembrie 2018

Oil Terminal a demarat procesul de reautorizare vamală

Oil Terminal are în vedere reautorizarea pentru utilizarea unui regim vamal special şi de depozitare temporară, în acest sens societatea demarând etapele necesare obţinerii autorizaţiei pentru utilizarea garanţiei globale, fără de care reautorizarea vamală nu este posibilă, conform unor prevederi a Direcţiei Generale a Vămilor şi a Ordinului nr. 2671/2017 al Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), informează compania printr-un raport remis săptămâna trecută Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit Oil Terminal, autorizaţia de utilizare a regimului de antrepozit vamal şi depozitare temporară este valabilă până la data de 30 aprilie 2019.

În luna iunie a acestui an, compania a obţinut suspendarea definitivă a deciziei ANAF Galaţi de revocare a autorizaţiei de antrepozit fiscal.

"Societatea Oil Terminal informează acţionarii şi investitorii cu privire la faptul că, în data de 20 iunie 2018, instanţa de recurs, respectiv Curtea de Apel Constanţa a respins ca nefondat recursul promovat de către ANAF - Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi - Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate - prin mandatar Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, hotărârea fiind definitivă", se arată în comunicatul companiei din data de 21 iunie 2018.

În data de 4 ianuarie, compania anunţa că ANAF Galaţi i-a revocat autorizaţia de antrepozit fiscal (scutirea plăţii accizei pentru combustibilul depozitat în vederea exportului) emisă în data de 22 octombrie 2015, iar pe 11 ianuarie Oil Terminal a depus o cerere la Tribunalul Constanţa prin care solicita suspendarea efectelor acestei decizii, până la pronunţarea instanţei de fond.

Ulterior, în data de 15 martie 2018, Tribunalul Constanţa a admis cererea formulată de către Oil Terminal şi a dispus suspendarea hotărârii ANAF Galaţi, până la pronunţarea instanţei de fond.

Lipsa autorizaţiei de antrepozit fiscal înseamnă că rafinăriile pot trimite benzină pentru descărcare şi depozitare în rezervoarele Oil Terminal numai dacă plătesc la bugetul de stat acciza pentru produse petroliere, urmând ca, după efectuarea exportului, să o recupereze potrivit Codului Fiscal. Astfel, clienţii îşi pierd interesul să mai depoziteze benzină la Oil Terminal în scopul exportului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb