SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII "Frumuseţea este o expresie a echilibrului, sănătăţii şi armoniei interioare"

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 14 martie

"Frumuseţea este o expresie a echilibrului, sănătăţii şi armoniei interioare"

(Interviu cu Dr. Dana Miricioiu, chirurg estetician)

"Piaţa de chirurgie estetică din România a cunoscut o creştere semnificativă în ultimii ani, reflectând interesul crescut al pacienţilor pentru îmbunătăţirea aspectului lor"

Dr. Dana Miricioiu, care are o experienţă de peste 20 de ani în chirurgia plastică - microchirurgie reconstructivă, ne-a declarat că, prin prisma meseriei sale, caută să evidenţieze şi să îmbunătăţească trăsăturile naturale ale fiecărui pacient, să restabilească armonia şi să confere încredere şi confort. Domnia sa a lansat, în toamna anului trecut, un nou concept de clinică în cadrul căreia pacienţii pot beneficia de soluţii personalizate şi intervenţii estetice laser, intervenţii de chirurgie plastică, reconstructive, cosmetică chirurgicală şi remodelare corporală adaptate nevoilor şi obiectivelor fiecăruia.

Reporter: Ce înseamnă frumuseţea pentru dumneavoastră, ca medic estetician?

Dana Miricioiu: Ca medic estetician consider că frumuseţea este mai mult decât o caracteristică fizică exterioară, este o expresie a echilibrului, sănătăţii şi armoniei interioare. Frumuseţea este strâns legată de starea noas­tră de bine atât din punct de vedere fizic, cât şi mental şi emoţional. Prin prisma meseriei mele, caut să evidenţiez şi să îmbunătăţesc trăsăturile naturale ale fiecărui pacient, să restabilesc armonia şi să confer încredere şi confort. Îmi place să cred că noi, chirurgii esteticieni, îmbinăm abordarea medicală cu arta, pentru a obţine rezultate estetice care să reflecte frumuseţea autentică a fiecărei persoa­ne. Frumuseţea, în viziunea mea, transcende normele impuse de societate şi este un proces personalizat. Încurajez pacienţii să îşi exprime propria viziune asupra frumuseţii şi să înţeleagă că aceas­ta vine dintr-un echilibru sănătos, atât interior, cât şi exterior

Reporter: Cum consideraţi că este percepută frumuseţea în momentul de faţă şi care sunt greşelile de percepţie pe care le observaţi în acest sens?

Dana Miricioiu: Frumuseţea este percepută în mod diferit în funcţie de contextul cultural, social şi personal. În societatea contemporană, există o diversitate tot mai mare a standardelor de frumuseţe, o apreciere a diversităţii şi a autenticităţii. Totuşi, uneori, pot apărea greşeli de percepţie legate de presiunea normelor sociale şi a standardelor nerealiste impuse de media. Este important să promovăm o înţelegere a frumuseţii care să respecte individualitatea şi să nu perpetueze standarde de neatins.

"Decizia de a interveni pentru corecţii sau îmbunătăţiri este foarte personală"

Reporter: De la ce vârstă ar trebui să începem să fim mai atenţi la ceea ce vedem în oglindă? Când trebuie să decidem să intervenim pentru corecţii sau îmbunătăţiri?

Dana Miricioiu: Nu cred că exis­tă o vârstă anume pentru a începe să fim atenţi la aspectul nos­tru. Îngrijirea personală şi atenţia la nevoile pielii pot începe din adolescenţă, odată cu formarea unor obiceiuri sănătoase. Cu toate acestea, decizia de a interveni pentru corecţii sau îmbunătăţiri este foarte personală. În general, este recomandat să adoptăm o abordare proactivă şi preventivă, să ne bazăm pe tratamente minim invazive şi să luăm în considerare intervenţiile chirurgicale doar atunci când este necesar sau dorit.

Reporter: Domeniul estetic a devenit o adevărată industrie, într-o permanentă şi rapidă schimbare. Ce ne puteţi spune despre evoluţiile din ultimii ani, pe aceas­tă piaţă, despre cercetare şi tehnologii?

Dana Miricioiu: Industria estetică s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, datorită progreselor în cercetare şi tehnologie. Apariţia procedurilor minim invazive, a tehnologiilor avansate în domeniul laserelor, precum şi dezvoltarea substanţelor de umplere şi a neurotoxinelor au deschis noi orizonturi în estetică. Cercetarea continuă în domeniul ingredientelor şi a modului în care acestea interacţionează cu pielea aduce inovaţii constante şi opţiuni tot mai personalizate pentru pacienţi.

Reporter: Procedurile non şi minim invazive sunt tot mai căutate. Care sunt tendinţele actuale în materie şi cum vedeţi evoluţia viitoare a acestora? Când apelăm la aceste tratamente şi când este cazul să intervenim chirurgical?

Dana Miricioiu: Tendinţele actuale în estetică includ proceduri non-invazive precum injectările cu acid hialuronic sau botox, tratamentele cu laser, terapiile tip radiofrecvenţă, şi procedurile de microneedling. Acestea sunt preferate pentru recuperarea rapidă comparativ cu intervenţiile chirurgicale. Cu toate acestea, intervenţiile chirurgicale sunt necesare pentru corecţii mai semnificative sau pentru anumite obiective.

"România - o destinaţie tot mai căutată pentru procedurile estetice"

Reporter: Cum vedeţi evoluţia pieţei de chirurgie estetică din România şi care este locul ei raportat la piaţa internaţională de profil?

Dana Miricioiu: Piaţa de chirurgie estetică din România a cunos­cut o creştere semnificativă în ultimii ani, reflectând interesul crescut al pacienţilor pentru îmbunătăţirea aspectului lor. Comparativ cu piaţa internaţională, România evoluează şi se aliniază progreselor mondiale, devenind o destinaţie tot mai căutată pentru procedurile estetice.

Reporter: Anul trecut aţi inaugurat un nou concept de clinică, în cadrul căreia pacienţii pot beneficia de soluţii personalizate - tratamente şi proceduri. Ce tratamente/intervenţii oferiţi şi care sunt cele mai solicitate?

Dana Miricioiu: Noul concept al clinicii noastre a fost proiectat pentru a le oferi pacienţilor soluţii personalizate care acoperă o gamă variată de necesităţi estetice. Dr. Dana Miricioiu - Clinica Herăs­trău adună o echipă de specialişti cu experienţă vastă în domeniul chirurgiei estetice şi al remodelării corporale. Chirurgi pasticieni, medici esteticieni, asistenţi medicali şi terapeuţi lucrează împreună pentru a le oferi pacienţilor cele mai bune tratamente şi proceduri potrivit celor mai noi protocoale internaţionale. Clinica oferă o gamă completă de operaţii estetice, intervenţii non-chirurgicale şi proceduri de remodelare corporală, precum: liposucţie, augmentarea sânilor, rinoplastie, lifting facial, lifting mamar, proceduri de remodelare corporală precum liposucţia cu laser asistat, tratamente faciale, epilare definitivă, tratamentul celulitei şi proceduri pentru fermitatea pielii. Punem la dis­poziţia pacienţilor cele mai noi tehnologii şi echipamente pentru a asigura proceduri precise, sigure şi eficiente. Fiecare pacient este unic şi înainte de orice procedură se acordă o atenţie deosebită consultanţei personalizate, pentru a înţelege nevoile şi dorinţele fiecăruia. În cadrul clincii nu oferim doar proceduri estetice, ci şi suport şi consultanţă pe parcursul întregului proces. Pacienţii pot avea încredere că vor obţine exact rezultatul dorit şi se vor simţi mai bine în propriul corp. Este un loc de încredere în călătoria spre frumuseţe şi încredere în sine.

"Serviciile integrate de nutriţie sunt esenţiale pentru abordarea completă a frumuseţii şi sănătăţii"

Reporter: Clinica dumneavoas­tră are şi servicii integrate de nutriţie. Ce oferiţi pe acest segment?

Dana Miricioiu: Serviciile integrate de nutriţie sunt esenţiale pentru abordarea completă a frumuseţii şi sănătăţii. Oferim programe personalizate de nutriţie, consultanţă privind alimentaţia sănătoasă şi echilibrată, şi ghidare pentru atingerea obiectivelor de pierdere în greutate sau de îmbunătăţire a compoziţiei corporale. Pacienţii beneficiază de consultanţă de la nutriţionişti specializaţi în controlul greutăţii şi gestionarea problemelor alimentare şi sunt ghidaţi să îşi îmbunătăţească obiceiurile alimentare şi să îşi menţină sănătatea, astfel încât să arate şi să se simtă bine în permanenţă.

Alegând o clinică de chirurgie estetică cu servicii integrate de nutriţie, pacienţii pot avea încredere că vor obţine nu numai rezultate estetice remarcabile, ci şi un suport complet pentru îmbunătăţirea stării generale de sănătate. Această abordare holistică reprezintă viitorul îngrijirii estetice şi ne arată că frumuseţea şi sănătatea merg mână în mână.

Reporter: Aţi adus în ţara noas­tră produsele de slăbit Nupo, iar la finele anului trecut aţi inaugurat, în clinica dumneavoastră, primul showroom Nupo din sud-estul Europei. Ce ne puteţi spune despre această dietă, cu ce beneficii vine pentru cei care o adoptă?

Dana Miricioiu: Nupo reprezintă o soluţie inovatoare pentru cei care îşi doresc o abordare eficientă şi echilibrată în procesul de slăbire. Produsele Nupo oferă o gamă variată de shake-uri, supe şi suplimente alimentare care pot înlocui mesele obişnuite prin reducerea aportului caloric. Dieta Nupo este concepută pentru a asigura un aport nutritiv adecvat, în timp ce ajută la controlul greutăţii.

Dieta de slăbit Nupo este alternativa sigură şi sănătoasă la dietele deja existente şi oferă produse dietetice pentru cei care doresc să urmeze o dietă de slăbit şi să menţină o greutate stabilă. Cu peste 37 de studii ştiinţifice (cele mai multe din lume) şi 41 de ani de experienţă, dieta de Slăbit Nupo a fost dezvoltată în 1981, la spitalul Hvidovre din Danemarca, de Dr. Flemming Quaade, cel mai important om de ştiinţă în domeniul obezităţii al ţărilor Nordice. El a înfiinţat o echipă de cercetare care a inovat dieta foarte scăzută în calorii (VLCD). Dieta Nupo este o dietă ştiinţifică, atent şi continuu studiată, care îi certifică siguranţa pentru sănătatea umană şi eficienţa în procesul de slăbire.

Efecte benefice ale dietei Nupo asupra sănătăţii sunt: reducerea şi normalizarea hipertensiunii arteriale şi a hipertensiunii pulmonare; normalizarea glicemiei în diabetul zaharat de tip 2; scăderea concentraţiei acizilor graşi din sânge (trigliceride) şi normalizarea nivelului colesterolului; scăderea riscului de boli cardiovasculare; scăderea riscului complicaţiilor diabetului zaharat şi a riscului de cancer de colon şi de sân; reducerea episoadelor de apnee în somn (sforăitul); ameliorarea afecţiunilor osteo-articulare; normalizarea oxigenarea sângelui.

Dieta Nupo este o dietă versatilă şi poate fi urmată în diferite moduri, după preferinţele fiecărei persoane. Pentru a slăbi rapid şi în siguranţă, recomandarea specialiştilor este ca dieta să fie urmată minimum trei săptămâni (dieta poate fi urmată în mod continuu, între 3-8 săptămâni). La nevoie (suprapondere, obezitate), se poate face pauză 1-2 săptămâni şi apoi dieta se poate relua pentru a continua procesul de slăbire. Integrarea showroom-ului Nupo în clinica noastră oferă acces mai uşor la aceste produse inovatoare, consolidând angajamentul nostru pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi frumuseţii într-un mod integrat.

Reporter: Vă mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb