SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Prima farmacie robotizată din ţara noastră, inaugurată de Remedia

Ziarul BURSA #Companii / 24 noiembrie 2021

Prima farmacie robotizată din ţara noastră, inaugurată de Remedia

Robotul BD Rowa îi aduce farmacistului cutiile de medicamente din depozit Investiţia într-un robot variază între 60.000 şi 170.000 de euro

Farmaciile Remedia au deschis recent prima unitate robotizată din România, dotată cu un robot BD Rowa care îi aduce farmacistului cutiile de medicamente de pe reţetă din depozitul din spate, astfel încât acesta poate să economisească timp preţios pe care să îl petreacă ascultând şi sfătuind pacientul.

Prima farmacie robotizată din ţara noastră, inaugurată de Remedia

Valentin Ţăruş, fondatorul farmaciilor Remedia şi promotorul farmaciei robotizate în România, spune că acesta este viitorul - o soluţie nouă pentru farmacii, dar şi o direcţie nouă de business pentru Remedia. "Unul din câştigurile mari este că învăţăm să lucrăm documentat, trasabil şi sustenabil", afirmă domnia sa, adăugând: "Ne-am propus şi avem în plan să instalăm zece roboţi în viitorul an".

Robotul ajută farmacistul să aprovizioneze farmacia, scanează fiecare cutie, îi înregistrează termenul de expirare, reorganizează depozitul astfel încât să fie optimizat din punct de vedere al spaţiului, curăţă depozitul, face inventarul, pe care îl are de altfel pregătit în orice moment. Pentru aprovizionare, farmacistul nu trebuie decât să îl alimenteze cu cutiile necesare şi - în timpul liber între clienţi sau chiar în timpul nopţii, când farmacia este închisă - robotul ia fiecare cutie, o scanează, îi înregistrează termenul de expirare şi o pune la locul potrivit din depozit.

Robotul livrează cutiile de medicamente în ordinea expirării lor, sau poate alege şi scoate cutiile care se apropie într-un anumit interval de data expirării. De asemenea, poate deservi mai mulţi operatori.

Robotul ştie să lucreze şi cu fracţii

Robotul ştie să lucreze şi cu fracţii: aşa cum este practica din farmacie, în depozit există o cutie cu fracţie şi, la momentul când farmacistul are nevoie de o nouă fracţie, robotul apelează la acea cutie.

Investiţia într-un robot variază între 60.000 şi 170.000 de euro, iar timpul de recuperare a investiţiei este apreciat la 3-4 ani, dar poate fi şi mai rapid.

În farmaciile din 55 de ţări din întreaga lume sunt peste 10.000 de roboţi BD Rowa, numai în Italia aproape 200, iar în Ungaria - unde sunt instalaţi 60 de roboţi BD Rowa - au prins foarte bine chiar în farmaciile mai mici. În Germania, una din trei farmacii este robotizată, în Danemarca până la 80-90% dintre farmacii.

Înfiinţată în 1996, compania germană BD Rowa este lider mondial în soluţii automatizate pentru depozitarea şi distribuirea produselor farmaceutice, cu 60-65% cotă de piaţă, iar Remedia este din 2021 partenerul BD Rowa pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb