SURSE: Acţionarii SIF Oltenia au aprobat situaţiile financiare şi distribuirea dividendelor pentru 2019

M.G.
Piaţa de Capital / 24 februarie 2021

Acţionarii SIF Oltenia au aprobat situaţiile financiare şi distribuirea dividendelor pentru 2019

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au decis în adunarea de astăzi aprobarea situaţiilor financiare pentru 2019, repartizarea dividendelor în sumă de 52,214 milioane de lei şi descărcarea de gestiune a administratorilor, potrivit surselor BURSA.

Decizia de aprobare a situaţiilor financiare a fost luată cu 99,99% din voturile exprimate, în timp ce pentru decizia de aprobare a repartizării profitului au fost 87,67% din voturi exprimate pentru, adunarea având un cvorum de 43,65%. Descărcarea de gestiune a administratorilor a fost aprobată cu 63,29% din voturile exprimate.

Supunerea la vot vine în condiţiile în care societatea din Craiova a încheiat anul 2020 cu situaţiile pentru 2019 neaprobate în urma unui conflict de peste un an între fosta conducerea a SIF Oltenia şi un grup de acţionari format din SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de cele două SIF-uri.

De asemenea, iniţial pe ordinea de zi se mai găsea un punct privind alegerea unui membru al Consiliului de Administraţie, în locul lăsat liber de Cristian Buşu care nu a primit avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară ca administrator al SIF-ului, dar până la termenul limită nu fusese depusă nicio candidatură.

Cvorumul mai mic faţă de adunările din octombrie 2020 (50,12% pentru adunarea din 12 octombrie, ultima prezidată de Tudor Ciurezu: https://www.bursa.ro/tudor-ciurezu-a-prezidat-pentru-ultima-oara-aga-de-la-sif-oltenia-44978042) este explicat şi de faptul că acţionarii SIF Oltenia nu au avut la dispoziţie, pentru adunarea de astăzi, posibilitatea de a vota electronic pe site pe baza unei chei alocate, ca la adunările precedente.

Măsura a stârnit indignarea unor investitori ai SIF Oltenia activi pe o reţea de socializare, noua conducere şi grupul de acţionari din spatele lor fiind indicaţi drept responsabili pentru situaţie.

În orice caz, voturile de acum confirmă AGA din 28 aprilie 2020 şi pun capăt perioadei în care era neclar dacă dividendele care au fost distribuite au fost distribuite legal, dacă trebuie înapoiate sau nu. În esenţă, rezultă că nu trebuie înapoiate şi că au fost distribuite legal (!), dar şi că toate mişcările care au dus la amânarea acestui rezultat iniţial au fost executate cu rea-credinţă, în scopul îndepărtării fostei conduceri.

Opinia Cititorului ( 35 )

  1. Incredibil! Era de așteptat ca Ciurezu și camarila sa fie Trași la răspundere pt toate abuzurile înfăptuite, dar ce sa vezi?......:)))

    1. Vor încasa probabil miliarde, toți proCiurezu și vor continua sa înjure și sa discrediteze actuala conducere, frustrările lor rămânând aceleasi( au pierdut Sif5 ca era moștenirea lor , a copiilor si tuturor neamurilor)

      Frustratul Ciurezu nu va accepta niciodată alta conducere decât a sa( a adus toți incompetenții din Electro și Oltcit- Daewoo și i a făcut mari directori dându le sume colosale de bani, deși unii nici nu știu sa scrie corect- vezi Patriki etc.)

      Daaaa, mare adevăr spui-?Aninutza era un jurist obscur și ajunsese ditamai vicepreședinte Sif și mare analist juridic, Patriki- tâmplar- daogar- ditamai directorul, Calițoiu ( la este de înțeles) , mare directoare, Nina Sichigea- economist celebru si șefa peste Finanțele Sifului și Grăsuțul Paunica prins cu mata n sac de boss, făcut și el ditamai directorul după ce l a avut la mâna pe patriarh( Grăsuțul școlit de Secu...). Halal conducere, nea Tudorica!!Datorita celor de mai sus ai ajuns unde ești.

      Unii au avut bunul simt sa plece, însă tradatorii( Nina , Patriki și pufosul Pauna) au sărit imediat in cealalta barca. Sa mai ronțăie și ei puțin cașcaval- ca S nemâncați saracutii

      Se zvonește ca Ciurezu, in fiecare dimineața vine in fata Sifului și plânge mititelul pe umerii lui Sichigea, rugând o sa l aducă și pe el înapoi, pe orice post

      Aveți răbdare ca se va declanșa și acțiunea in răspundere iar Pauna și Patrichi , etc vor zbura din sif și vor da tot ce au încasat înapoi ! Putina răbdare ...trebuie calculat un prejudiciu pentru fiecare in parte ( fostul ca, și fostile slugi ale lui Ciurezu )

    Mai mergem și noi la deal???pe principiul dc nu acum atunci când ....2.0 minim ????

    Subiectul este aprobarea situațiilor financiare pe anul 2019 care s-a incheiat la un pret de inchidere 2,56 lei pe actiune. Unde este pretul acum? Asta este intrebare pentru cei care il injura pe Ciurezu.

    1. A ajuns aici pt scandalurile create artificial de Ciurezu&compania. Răbdare și prețurile vor urca, conducerea trebuie sa aibă liniște pt a munci și aduce plus valoare companiei.

      Ciurezu & co au adus plus valoare SIF5. Noua conducere poate sa nu faca nimic și tot fac profit.

      Ar trebui clonat Ciurezu și pus la fiecare minister al acestei tari, sa aducă profit. E bun rău in aceste vremuri grele

      Eu propun câte un bust cu chipul sau blajin in fiecare toaleta a sifului, sa și aducă aminte oamenii si sa simtă o usurare

      Nu este frumos sa uitam nici echipa sa de conducere, deci busturi cu chipurile lor nu trebuie sa lipseasca

      Frustraților care sunteți voi frustrați .... pune ți mâna și ridicați acțiunea asta , lasă ți trecut asta e ...ce a fost a fost .... luați va la trântă și susține ți acțiunea asta , uitați va cum performează sif 4 ....

      A luat o din loc și sif 1 .... haide ți băieți ca se poate !!!! Curaj sif 5 ...

      Sif5 este sif 5, nu sif 4. Vezi ca ești in confuzie mare. Răbdare și ai sa vezi ca frustrările voastre vor disparea( fapta nu exista), însă parca văd ca orice lucru pozitiv făcut va fi considerat făcut de Tudorel( chiar și peste 10 ani) și anumite aspecte care nu va convin vouă comunistilor, de vina va fi Dragoi, Marcu și toți care nu va convin vouă!

      Mai omule ai vrei actie SIF 5 sau vorbești ca sa te afli in treaba. Dacă ai vreo râca personală rezolva in privat cu Ciurezu și eliberează locul. Știrea e despre

      altceva.  

    Pretul sif5 e o bătaie de joc! Suferă proștii de acționari! Care mai vrea sa investească la sif5?

    1. Un pic de răbdare ... nu puteți lua totul mocca !!!!

      Ce fc baeții tot pe tranzacționare tot , nu ??? Ce va mai place sa barfiti văd ....bun așa !!! Băgați cărbuni ..

      Eu am tot cumparat de cate ori am avut ocazia, am luat si la 1,66 si la 1,7 apoi la 1,75 si la 1,80. Da, am avut luate si la 2.20 insa in prezent am o medie de 1,88. Mizez pe o revenire in forta!

      In sfârșit un răspuns deștept ! Rezultatele cred ca sunt ok și nu are de ce nu meargă la deal acțiunea asta( cu toată nebunia de pana acum) ... dc vor anunța și ceva răscumpărări explodează !

    După ce ca ești prost ești și bolnav.Echipa Ciurezu a fost capabilă ,înțeleapta și profesionista Au clădit Sif-ul cu portofoliu cel mai lichid și performant,capabil sa dea dividende și sa facă răscumpărări de acțiuni in folosul acționarilor .In timp ce tu ,bolnav mintal incurabil,vei sfirsi uitat de toți și aruncat ca un gunoi .

    1. Cea mai proasta echipa din istoria Sif5. Vai mama voastră de comuniști analfabeți și grandomani

    Asf ai rămas mut,cum explici oprirea acțiunilor Sif 5 de la tranzactionare,suspendarea plății dividendelor,neaprobarea situațiilor financiare anuale,neaprobarea repartizării profitului in totalitate din cauza grupului infracțional Dragoi ??!!Asf corupt pus la dispoziția infractorilor!!

    1. Eu Asf răspund: Ciurezu este vinovatul principal și pupincuristii lui in subsidiar

      Esti micut, du-te la culcare ca iti ia corpul razna.

      Eu știu ca Ciurezu a făcut investiții bune la Sif5 a cumpărat aproape 5% din banca Transilvania la un preț foarte mic. Dragoi nu a făcut mare brânză la Sif1. Asta e și cauza scăderi acțiunii la Sif5 , lumea nu are încredere în Dragoi și gasca lui. Sunt convins ca dacă intrau alți actionari mari la sif5, de exemplu grupul transilvania alt preț ar fi acum .

      In comparatie cu Dragoi, Ciurezu este un geniu si un monument de cinste. Dragoi nu stie decat sa FURE in interesul celor care l-au pus acolo unde este. SIF1 si SIF4 s-au invatat sa inchida anul financiar cu pirrderi masive, nici nu mai au grija rascumpararilor de actiuni sau de dividend, doar Lakis si gasca libaneza au voie la cascaval de SIF-uri.

      Crede vreun actionar de retail ca infamii astia cu pretentii de mari specialisti vor fi penalizati in vreo forma pentru management superdefectuos? In nici un caz. Ciurezu a fost inlaturat in urma unei operatiuni ilegale si nepenalizate de autoritatile corupte ale Romaniei, iar Dragoi reales pe sest inainte de AGOA de bilant.

      Si asa va fi de acum inainte strategia si politicile aferente la SIF5. Piata de capital? Nu in nici un caz, ci doar piata de bagat labuta in buzunarul fraierilor si trecut in buzunarul infractorilor, fara nici o jena, fara nici o supraveghere si fara nici o penalizare. ..  

      Eu n-am treaba cu certurile voastre penibile, dar cand vad asemena exagerari ma ia capul, pe cuvant! "E geniu si monument de cinste" - pai ma, uita-te la studiile celor doi, la cv, la eventualele dosare penale (daca exista, cine le are, ce acuzatii) si mai vorbim dupa. "Operatiuni ilegale" - da, asa stiu si eu, ca sa inlaturi board_ul in AGA, cu voturile actionarilor, e perfect ilegal. "Dragoi reales pe sest" - toate SIF-urile care erau in aceasi situatie, adica le expirau mandatele administatorilor in aprilie, au facut acelasi lucru din cauza termenelor de avizare a ASF de minim 3 luni. Unde e "sest-ul" aici? Hai sa nu mai vorbim aiurea si sa fim corecti. Dragoi le are pe ale lui si Ciurezu la fel, si bune si rele. Dar nu ajutam pe nimeni daca ne mintim singuri.

      Ciurezu a furat cât a putut și el, altfel cum se explica imbogatirea sa și a găștii sale. Dacă a fost așa cinstit sa spună ce avere avea când a intrat in sif ( era sărac lipit pământului)și câte milioane de euro are acum in cont. Același lucru se poate sune și despre slugile sale( Stoian , Sichigea, Pauna, Eugen- Mare itist dar taximetrist înainte, Talea, Patriki, Calițoiu, Anina cu Mercedes nou și vila la Sinaia, deși stătea cu chirie, etc.)Așa vedeți voi cinstea?

      Stați liniștiti, vine și rândul lor da dea totul înapoi și sa se întoarcă la origini! Putina răbdare, va rog!

      Se vorbește pe la colț, ca fiecare angajat sif5, va fi evaluat la sânge de comisii specializate pe fiecare domeniu de activitate și sa vedem atunci cine trece examenul? (Aviz: Pauna,Patriki, Dana, Veorica B, Eugen, Talea,Marian,Mihaela, etc.....)Sa vedem marii profesioniști ai lui Ciurezu. Macarcsa vedem dacă știu sa scrie și sa numere corect. Atenție! Vine taifunul! Țineți va bineee!!

    Pregătiți va pt decolare. .... ce v am spus dragii mei sa nu le mai dati gratis ... astăzi peste 2.0 , Doamne ajuta !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb