SURSE CITATE DE HANDELSBLATT Thyssenkrupp negociază preluarea Kloeckner

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2019

Thyssenkrupp negociază preluarea Kloeckner

Grupul siderurgic german Thyssenkrupp AG poartă discuţii pentru cumpărarea distribuitorului de metale Kloeck­ner & Co., cu scopul consolidării activităţilor sale de tranzacţionare a materialelor, spun surse apropiate situaţiei, citate de publicaţia Handelsblatt.

Directorul executiv al companiei, Guido Kerkhoff, a pus eventuala tranzacţie de cumpărare a Kloeckner & Co. în centrul unui plan de redresare la care lucrează, potrivit Handelsblatt.

Sursele citate săptămâna trecută de publicaţia germană au declarat: "Acest obiectiv este foarte concret şi are şanse mari să fie realizat".

Oficialii Thyssenkrupp şi Kloeckner au refuzat să comenteze pe marginea informaţiei.

Kloeckner, societate ale cărei acţiuni se tranzacţionează la niveluri minime ale ultimului deceniu, este supusă presiunilor din cauza slăbirii cererii industriale din Germania şi din exterior. Compania a fost ani buni în centrul speculaţiilor legate de o posibilă alianţă cu Thyssenkrupp.

Una dintre surse a afirmat că o preluare directă a Kloeckner de către Thyssenkrupp este puţin probabilă, adăugând că, dacă ambele companii ar fi de acord asupra unei afaceri, la un moment dat, aceasta ar putea avea loc printr-un schimb de active, în cadrul căruia Kloeckner ar dobândi o participaţie minoritară în afacerea combinată.

Divizia Materials Services din cadrul Thyssenkrupp, cea mai mare din acest conglomerat, a avut vânzări de 14,65 miliarde de euro în anul financiar trecut, cifra fiind mai mare de pes­te două ori faţă de cea realizată de Kloeckner: 6,79 miliarde de euro.

Amintim că, săptămâna trecută, Thyssenkrupp a depus o plângere la Curtea Generală a Uniunii Europene împotriva deciziei autorităţilor antitrust din UE de a bloca planul său de fuziune cu grupul indian Tata Steel.

În luna iunie, UE a blocat fuziunea, considerând că tranzacţia ar fi dus la majorarea preţurilor şi la reducerea concurenţei în domeniu.

Dacă ar fi avut loc, fuziunea ar fi creat al doilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb