SURSE DIN PIAŢA DE CAPITAL: ASF a sesizat DIICOT cu privire la diferenţa de raportări ale Romcab

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 martie 2017

ASF a sesizat DIICOT cu privire la diferenţa de raportări ale Romcab

Surse bancare susţin că EximBank ar fi făcut plângere in rem la DNA referitor la speţa Romcab şi SGS

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sesizat, recent, DIICOT cu privire la diferenţa de raportări ale "Romcab" dintre două trimestre consecutive, respectiv dintre profitul de 9 milioane de euro, anunţat pentru primele nouă luni din 2016, şi pierderea de 39 milioane de euro raportată pentru întreg anul 2016, ne-au declarat surse din piaţa de capital.

Acţiunile "Romcab" au fost suspendate pe 17 februarie de la tranzacţionare, la solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care i-a cerut companiei un raport detaliat cu privire la factorii care au generat modificarea situaţiei financiare de la data 30.09.2016 la 16.02.2017.

Într-un interviu acordat ziarului BURSA, Zoltan Prosszer, preşedinte - director general "Romcab, a declarat că va oferi publicului raportul cerut de ASF: "După cum ştiţi, suntem o societate listată, mai întâi trebuie să informăm Bursa de Valori, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi, apoi, vă pot spune şi dumneavoastră". Întrebat când va aface acest lucru, domnul Zoltan Prosszer a spus: "Nu ştiu. Depinde de cât timp ne va lua procesul de informaţii. (...) Referitor la rezultate, nu cred că este o mare enigmă. Orice companie îşi provizionează anumite cheltuieli, într-o perioadă în care urmează să intre în insolvenţă, provizioane care stau la latitudinea CA-ului, dacă le face sau nu. Acest lucru a fost certificat şi de către KPMG. O companie care este în insolvenţă are un anumit bilanţ, o companie care nu este în insolvenţă nu are interesul să îşi facă astfel de provizioane".

Surse bancare susţin că EximBank ar fi făcut plângere in rem la Direcţia Naţională Anticorupţie referitor la speţa Romcab şi SGS, firma care evalua stocurile Romcab luate garanţie de bancă.

La 30 iunie 2015, soldul facilităţilor de credit acordate de EximBank era de 102,3 milioane de lei, potrivit prospectului prin care Romcab a trecut de pe piaţa Rasdaq, pe cea reglementată a Bursei de Valori Bucureşti. Conform aceluiaşi document, EximBank garantase în proporţie de 80% majoritatea împrumuturilor companiei de la alte bănci.

Producătorul de cabluri "Romcab", care şi-a cerut insolvenţa pe 10 februarie, a raportat, o pierdere de 178,23 milioane de lei, pentru 2016, faţă de un profit de 42,13 milioane de lei, în 2015, în condiţiile în care, la 30 septembrie 2016, înregistra un profit net de 39,6 milioane de lei.

În condiţiile în care veniturile operaţionale au urcat cu numai 20% anul trecut, la 1,01 miliarde de lei, cheltuielile s-au adâncit cu 55%, respectiv cu 429 milioane de lei, faţă de 2015, la 1,2 miliarde de lei. Cheltuielile cu materiile prime şi consumabile au ajuns, la 31 decembrie, la 830,54 milioane de lei, fiind cu 84% mai mari decât în anul anterior, şi cu 357 milioane de lei peste cele raportate, la nouă luni. Datoriile totale ale companiei au ajuns la 925 milioane de lei, la finalul anului trecut, urcând cu 164 milioane de lei faţă de 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb