Surse: Goldman Sachs şi JPMorgan, angajate pentru vânzarea mBank Polonia

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 octombrie 2019

Banca americană JPMorgan Chase & Co. a fost angajată de mBank Polonia pentru consultanţă în vânzarea sa, spun surse citate de Reuters, adăugând că banca germană Commerzbank AG, care deţine mBank, beneficiază de consultanţa Goldman Sachs în acest proces.

Luna trecută, Commerzbank, a doua mare bancă din Germania, a informat că vrea să înstrăineze o cotă din mBank, din care controlează 69,3% - deţinere evaluată la 2,65 miliarde de dolari. mBank este a patra mare bancă din Polonia, după active.

Una dintre surse a declarat: "JPMorgan va consilia mBank în procesul de vânzare, iar Commerzbank va beneficia de serviciile Goldman Sachs. Potenţialii ofertanţi ar putea să apară până la finele anului. Banca poloneză este un activ foarte atractiv".

Alta sursă a spus: "Discuţiile neoficiale au loc deja, iar procesul oficial de vânzare ar putea începe până la sfârşitul anului curent sau la începutul lui 2020". Această sursă a confirmat numele consultanţilor.

mBank şi Commerzbank au refuzat, vineri, să facă declaraţii cu privire la consultanţi, iar oficialii JPMorgan şi Goldman Sachs (birourile din Germania) nu au fost disponibili pentru comentarii.

Analiştii se aşteaptă ca Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia (KNF) să ceară Commerzbank să vândă mBank fără un portofoliu de credite ipotecare în valoare de aproximativ 3,7 miliarde de franci francezi, aşa cum a procedat KNF într-o serie de tranzacţii anterioare.

Bancherii estimează că în Polonia vor rămâne doar cinci mari grupuri bancare, pe măsură ce o serie de bănci mai mici vor fi scoase la vânzare deoarece nu reuşesc să crească veniturile în contextul dobânzilor reduse şi pentru că nu au amploarea necesară pentru a concura cu marii jucători de pe piaţă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb