SURSE: Guvernul modifică parţial ordonanţa privind măsurile fiscale

G.D.
Politică / 12 iulie 2022

Guvernul modifică parţial ordonanţa privind măsurile fiscale

Guvernul pregăteşte modificări la ordonanţa cu noile măsuri fiscale, printre care amânarea măsurilor pentru HoReca, de la 1 august la 1 ianuarie, precum şi clarificări pentru microîntreprinderile fără angajat şi cele care au activităţi de consultanţă, au declarat surse guvernamentale pentru Economedia.

Astfel, schimbarea impozitării pentru HoReCa, planificată pentru 1 august, va fi amânată pentru 1 ianuarie. Companiile din sector nu vor mai avea impozit specific, ci vor putea opta de atunci pentru 1% la sută din cifra de afaceri sau pentru impozit pe profit.

De la 1 august 2022 va creşte impozitarea pe firme care se ocupă de organizarea jocului de noroc, cu taxe la licenţe şi cu impozitare dublă.

La microîntreprinderi, se aduc modificări pentru firmele care nu au angajat. Astfel, ele vor putea opta să rămână în regim de microîntreprindere şi să aibă acest angajat sau pot opta să plătească impozit pe profit şi atunci nu vor mai fi obligate să aibă angajat. Iniţial se introducea condiţia ca microîntreprinderea să aibă cel puţin un salariat. Totodată, consultanţa şi managementul vor fi definite mai clar, în contextul în care ordonanţa prevede că vor fi limitate la 20% veniturile obţinute din aceste activităţi.

În ce priveşte impozitul de proprietate, vor rămâne pragurile minimale, de 0,1 la rezidenţial şi 0,5 la sută la nerezidenţial, dar nu mai mici decât pragul actual. Primăria, dacă va dori să le crească, poate da hotărâre de consiliu local.

Anterior, ordonanţa a venit cu noi praguri minimale, respectiv la clădiri rezidenţiale cotele de 0,1% - 0,2% iar la clădirile nerezidenţiale de 1% - 1,3%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Serioasi ca de obicei! Guvernantii isi intreaba specialisti, pe Dorel si Gigel, apoi lanseaza bomba. Daca oamenilor nu le place, mai taie din solutii. CE GASCA DE AMATORI!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb