Surse: "Israelul deschide o trecere a ajutorului către Gaza"

T.B.
Internaţional / 17 decembrie 2023

Surse: "Israelul deschide o trecere a ajutorului către Gaza"

Israelul a deschis duminică o trecere directă pentru ajutor în Gaza, pentru prima dată în războiul său de peste două luni împotriva Hamas, în timp ce intensifică atacurile asupra enclavei palestiniene, spunând presiunea militară era singura modalitate prin care ostaticii săi vor fi eliberaţi, conform reuters.

Atacurile israeliene au avut loc pe fondul unor lupte acerbe pe lungimea fâşiei de coastă, potrivit rezidenţilor şi militanţilor, comunicaţiile fiind întrerupte pentru a patra zi, făcând dificilă ajungerea la răniţi, transmite sursa citată.

Potrivit sursei citate, "Punerea comunicaţiilor din #Gaza este cea mai lungă de la începutul escaladării israeliene" a spus Semiluna Roşie Palestiniană la X, adăugând că echipele sale au fost, de asemenea, împiedicate de bombardamente. Telecomunicaţiile au fost restabilite treptat în zonele centrale şi sudice, au declarat ulterior companiile de telecomunicaţii, relatează sursa.

Sâmbătă s-au ridicat speranţe pentru pace, când o sursă a declarat că şeful spionului Israelului a a vorbit vineri cu prim-ministrul a Qatarului, care a mediat eliberarea ostaticilor în schimbul unei încetări a focului de o săptămână şi a eliberării prizonierilor palestinieni, transmite reuters.

Într-un alt semn pozitiv, punctul de trecere Kerem Shalom dintre Israel şi Gaza a fost deschis pentru camioane de ajutor duminică, pentru prima dată de la izbucnirea războiului, au spus oficialii, într-o mişcare de dublare a cantităţii de alimente şi medicamente care ajung în Gaza, conform sursei precizate.

Dar Israelul a pus la îndoială dacă ajutorul va fi distribuit, acuzând oficialii de asistenţă că nu au distribuit ajutor care a trecut din Egipt, iar premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va "lupta până la capăt", relatează sursa citată. Agenţiile de ajutor spun că distribuirea ajutorului a fost perturbată de violenţă, informează reuters.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb