Surse: Ordonanţa CNVM de amânare a AGA Sibex rămâne în vigoare

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 septembrie 2012

Gabriela Anghelache

Gabriela Anghelache

Trei comisari, inclusiv preşedintele, au votat "pentru", trei "împotrivă", iar unul a fost absent

Ordonanţa CNVM de amânare a Adunării Generale Sibex, emisă în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe la ora trei, în şedinţă de urgenţă, nu va fi retrasă, deşi acest lucru ar fi fost posibil, potrivit unor surse din piaţă.

Potrivit statutului CNVM, deciziile luate în şedinţă de urgenţă trebuie votate ulterior şi de comisarii absenţi.

Vineri noaptea, s-au exprimat în favoarea amânării AGA de la Sibex preşedintele CNVM Gabriela Anghelache şi comisarii Dorina Mihăilescu şi Claudia Sava, potrivit surselor noastre.

Ulterior, vicepreşedintele CNVM Carmen Negoiţă (care este aşteptată să preia, săptămâna viitoare, funcţia de preşedinte) şi comisarii Lorand Kralik şi Bogdan Chetreanu s-au exprimat împotriva ordonanţei, ultimul dintre ei exprimându-şi votul telefonic, susţin sursele.

Cum vicepreşedintele CNVM Alexe Gavrilă nu a putut fi contactat, fiind plecat în concediu, votul "pentru" al preşedintelui a fost cel care a înclinat balanţa în favoarea ordonanţei.

Însă, chiar şi dacă ar fi fost retrasă, ordonanţa şi-a produs deja efectele, ele fiind ireversibile.

Decizia CNVM a fost contestată puternic de acţionarii Sibex, dar şi de alte voci din piaţă, care au susţinut că CNVM a încălcat legea când le-a interzis acţionarilor să se întrunească în AGA.

Sâmbăta trecută, AGA Sibex urma să se pronunţe asupra revocării Consiliului de Administraţie şi a tragerii în răs-pundere a preşedintelui Sibex Cristian Sima şi a administratorului Dan Simionescu.

Amânarea AGA a fost justificată de CNVM sub motivul timpului necesar soluţionării contestaţiilor referitoare la concertarea a două grupuri de acţionari, dar şi ca efect al unei adrese transmise de Sibex, la ora 23.53, prin care limita la 5% drepturile de vot ale celor cinci SIF-uri şi ale SSIF Broker, prezumaţi a acţiona concertat.

SIF Moldova solicită scoaterea sa din prezumţia de concertare

SIF Moldova solicită scoaterea din prezumţia de concertare, spunând că Sibex nu a prezentat nici un argument în acest sens, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Totodată, SIF Moldova informează investitorii că îşi rezervă dreptul de a solicita daune de imagine şi interese în condiţiile în care Consiliul de Administraţie al Sibex nu procedează de îndată la repararea acestei situaţii.

SIF Oltenia spune că nu acţionează concertat cu nici un alt acţionar Sibex

Şi SIF5 Oltenia a reacţionat faţă de decizia de concertare anunţată de Consiliul Sibex. SIF Oltenia consideră că decizia Sibex de limitarea a drepturilor de vot ale unor acţionari este neconformă cu realitatea şi fără temei legal şi "a fost dată publicităţii pe răspunderea membrilor Consiliului de Administraţie care, în măsura în care se va impune, vor fi făcuţi responsabili pentru daune".

SIF Oltenia solicită CA Sibex să procedeze de îndată la repararea situaţiei create. Compania precizează că a înaintat CNVM declaraţia reprezentantului său legal, prin care se arată că societatea nu acţionează concertat cu nici o altă persoană din structura acţionariatului Sibex.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. foarte tare. Daca CNVM-ul nu munceste ziua, sa munceasca noaptea. incompetenta maxima.

    1. Anghelache oricum nu mai avea onorabilitate, dar sa se compromita in halul asta la coada mandatelor sale, ii este caracteristic nu atit moralmente, cit capacitatii intelectuale.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb