SURSE Parchetul General ridică documente de la City Insurance

J.P.
Bănci-Asigurări / 23 septembrie 2021

Parchetul General ridică documente de la City Insurance

Principalul vizat în dosar este Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, cel care controlează compania de asigurări adusă în pragul falimentului

Actualizare - Parchetul General a confirmat, printr-un comunicat, acţiunea de la City

Parchetul General a confirmat, printr-un comunicat, acţiunea de la City Insurance. În comunicat se menţionează că, având în vedere numeroasele solicitări ale jurnaliştilor, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele: "În cursul zilei de astăzi, 23 septembrie 2021, procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procedează la ridicarea de obiecte şi înscrisuri de la sediul «City Insurance SA».

Precizăm că ridicarea de obiecte şi înscrisuri se realizează în contextul instrumentării unui dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare, prev. de art. 295 Cod penal, bancrută frauduloasă, prev. de art. 241 Cod penal, spălare de bani, prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019, fals informatic, prev. de art. 325 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 Cod penal, şi uzul de fals, prev. de art. 323 Cod penal.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

---

Parchetul General ridică joi documente de la sediul central al City Insurance din Bucureşti, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Sunt vizate în primul rând documentele privind împrumuturile companiei de la bănci din Elveţia, despre care procurorii bănuiesc că ar fi fost fictive.

Valentin Ionescu, şeful Direcţiei Generale Asigurări din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat recent, citat de europalibera.org că, în urma unor controale făcute în România şi Elveţia, s-a descoperit că acţionarul majoritar al City Insurance - firma Vivendi International, cu peste 85 %, deţinută de asociatul unic Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase - ar fi acordat împrumuturi fictive companiei pentru care se plăteau dobânzi reale la o rată de 10-12%.

"City a plătit din 2017 până în primăvara acestui an 18 milioane de euro ca dobânzi la aceste împrumuturi, dar aceste împrumuturi erau fictive, banii nu au venit niciodată în România, conturile prezentate erau false. Din 2017 încoace, Vivendi a acordat trei împrumuturi de 50 mil. de euro, 25 mil. de euro, iar în primăvara acestui an de 50 mil. de euro. Noi am descoperit că City a plătit chiar în avans către Vivendi dobânzile pentru acest an", a declarat Valentin Ionescu de la ASF.

Potrivit aceloraşi surse judiciare, dosarul de la Parchetul general vizează deocamdată fapte in rem de delapidare, spălare de bani, fals şi abuz în serviciu. Alte dosare privind compania ar fi şi la DIICOT şi DNA.

Dosarul de la Parchetul general ar viza 20 de persoane din conducerea şi acţionariatul City Insurance, cel mai important fiind acţionarul majoritar Dan Odobescu, dar şi persoane din conducerea ASF din perioada 2016-2020, responsabili de sectorul supraveghere asigurări.

Prejudiciul minim estimat în dosar se ridică la peste 28 de milioane de euro. Procurorii ar avea comisii rogatorii în Elveţia, Luxemburg, insulele Cayman şi Barbados.

În 2014, Dan Odobescu a fost trimis în judecată în dosarul Carpatica Asigurări, în care fostul şef ASF, Dan Radu Ruşanu. a fost chiar arestat. Odobescu a fost acuzat de grup infracţional organizat şi complicitate la folosirea influenţei de lider într-o companie, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite. Trei ani mai târziu, Ruşanu şi Odobescu aveau să fie achitaţi de Înalta Curte.

Săptămâna trecută, ASF a retras autorizaţia de funcţionare, a declarat insolvenţa City Insurance şi a solicitat falimentul companiei de asigurări. Poliţele au fost preluate de administratorul temporar, Fondul de garantare al asiguraţilor, însă a fost nevoie de o ordonanţă de guvern în acest sens pentru eliminarea unor obstacole de ordin legal. City Insurance este liderul pieţei RCA cu peste 3 milioane de asiguraţi.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. de la ASF cand ridica documente? ca de acolo trebuie inceput...acolo e mizeria cat casa!!...aaa...uitasem, securistii sunt protejati.....

    1. Dosarul de la Parchetul general ar viza 20 de persoane din conducerea şi acţionariatul City Insurance, cel mai important fiind acţionarul majoritar Dan Odobescu, dar şi persoane din conducerea ASF din perioada 2016-2020, responsabili de sectorul supraveghere asigurări.

      Dacă prejudiciul minim estimat în dosar se ridică la peste 28 de milioane de euro, sigur cel real e de minimum 100-150. Dacă procurorii au comisii rogatorii în Elveţia, Luxemburg, insulele Cayman şi Barbados, paradisuri fiscale, acolo vor găsi și conturile unde se încasa mita ASF: nea Mișu, Marcu și toți sie sub acoperire!!! 

      daca ai scris adevaruri pe aici sa nu crezi ca aia de ridicara documentele nu vor face ceva, stai bine linistit ca parchetul o sa ia banii din offshore in buzunarul lor, si asta chiar foarte REPEDEEE

      La asf ar trebui sa mearga sa ridice dosare!!! Sa vina dna cu camionul, ca au ce ridica. Si hartii si pe cei care le-au semnat. Vreti responsabilii cu falimentul city de la asf? Ionescu valentin - director pe unde se poate, arogant, incompetent, pus la asigurari si semneaza mai ales ce nu intelege. Radulescu corona, securista adusa de daianu ( ca si ionescu valentin, nb harinvest???) care a dirijat toate mizeriile din dosarele de control de la asigurari - din 2015!!!! Ea e mai smechera! Nu semnează nimic, ca doar "consilier" stie!!! De musat marilena ati auzit? Da, ea este expetta jurist din asf care a avizat tot la city! toți presedintii asf s-au uitat in gura ei! Si urmarile se vad. City in faliment!!!Oare asa au fost sfatuiti??? Un alt pesonaj slinos care sta pe sub covor de obicei, armeanu daniel ( tot de daianu adus). A uitat ce a facut in 2017 cand era membru in consiliul asf ? Acum a aflat ca la city sunt praf 8n ochi indicatorii ?

      Succes! La multi ani cu executare! 

    Ridica documente? Vrajeala. Sa le puna bine ca sa nu se mai descopere nimic.

    1. Pai naaa cam tarziu se misca parchetul,se distrug dovezile ridicate(ce a mai ramas ca sau tocat deja din ele),nu se cere ajutorul de afara,deja sunt ascunse dovezile de la asf sau arse,se fac comisii,bla bla bla nu e nimeni care sa plateasca jaful si se alege praful din tot circul acesta si gata o luam de la capat ca un perpetum mobile la NOI falimente .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb