Surse: Producătorul berii Corona vrea să-şi vândă brandurile de vin

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 octombrie 2018

Surse: Producătorul berii Corona vrea să-şi vândă brandurile de vin

"Constellation Brands" Inc., producătorul american al berii Corona, încearcă să înstrăineze unele dintre mărcile de vin pe care le fabrică în SUA, în cadrul unei afaceri care ar putea valora peste trei miliarde de dolari, conform unor surse citate de Reuters.

Analiza portofoliului de vin al "Constellation" arată că societatea vrea să-şi mute treptat toate operaţiunile către bere şi produse din cannabis, scrie Reuters.

Înfiinţată ca un mic producător de vin în New York, în anul 1945, "Constellation" a devenit o companie cu o valoare ce depăşeşte 40 de miliarde de dolari.

"Constellation", al treilea mare producător de bere din SUA, după "Anheuser-Busch" NV şi "MillerCoors", a angajat banca de investiţii "Goldman Sachs Group" Inc. ca să analizeze vânzarea mărcilor de vin, conform surselor amintite. Acestea precizează că printre brandurile la care vrea să renunţe "Constellation" se numără Clos du Bois, Mark West, Arbor Mist şi Cooks. "Constellation" ar putea înstrăina branduri de vin care generează câştiguri anuale înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări de peste 260 de milioane de dolari, mai spun sursele.

Totuşi, potrivit surselor, realizarea unei tranzacţii nu este certă.

Un purtător de cuvânt al "Constellation" a declarat în urma apariţiei informaţiei: "Continuăm să ne concentrăm pe creşterea organică, respectiv prin achiziţii şi inovare pe segmentul premium de vinuri şi spirtoase, care a crescut consecvent. Totodată, luăm în calcul mai multe potenţiale acţiuni menite să optimizeze valoarea celorlalte produse din portofoliul nostru, astfel încât să ne direcţionăm eforturile de creştere şi investiţiile mai mult către brandurile de bază".

Oficialii "Goldman Sachs" au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la cele scrise de Reuters.

Săptămâna trecută, "Constellation" a anunţat că directorul său executiv, Rob Sands, aflat în această funcţie de 11 ani, va părăsi compania în martie 2019, predând conducerea preşedintelui - director de operaţiuni Bill Newlands.

În cifra vânzărilor nete ale "Constellation", de 7,6 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat în februarie, vinul a reprezentat 38,6%, faţă de 44,7% în urmă cu doi ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb