Surse: Retailer-ul de articole de lux MyTheresa vrea să se listeze la New York

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 februarie 2020

Surse: Retailer-ul de articole de lux MyTheresa vrea să se listeze la New York

Retailer-ul online german de articole de modă de lux MyTheresa are în plan să se listeze la New York Stock Exchange (NYSE - Bursa de Valori din New York), profitând de faptul că, în acest moment, pieţele de acţiuni sunt solide, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Acestea spun că proprietarul MyTheresa, Neiman Marcus, lucrează cu banca de investiţii Morgan Stanley la planul de listare, iar oferta publică iniţială (IPO) ar putea fi lansată în aprilie.

Fondul de investiţii Ares, care deţine Neiman Marcus, şi Morgan Stanley au refuzat să comenteze pe marginea informaţiei publicate de Reuters, iar oficialii MyTheresa nu au fost disponibili pentru declaraţii.

Compania MyTheresa, care vinde haine de la 250 dintre cele mai râvnite mărci de modă din lume, inclusiv Prada, Gucci, Burberry şi Dolce & Gabbana, ar putea fi evaluată la aproximativ 500 de milioane de dolari într-o potenţială listare, conform uneia dintre sursele citate.

Rivalii MyTheresa, precum Zalando, Global Fashion şi Asos, sunt listaţi în Europa, însă firma germană optează pentru o ofertă la Bursa din New York, spun sursele, adăugând că piaţa americană a fost preferată şi de retailerii de modă online Farfetch şi The RealReal. Aceştia din urmă au debutat cu succes pe piaţa din SUA, însă au avut probleme ulterior, acţiunile ambelor companii fiind tranzacţionate la un preţ mai mic decât cel din oferta publică iniţială.

Neiman Marcus şi Ares se confruntă cu un proces la Curtea Supremă a statului New York pentru o restructurare a datoriilor care implică MyTheresa, despre care creditorii spun, în documentele legale, că "a jefuit valoarea retailerului online".

Vânzătorii de articole de modă Susanne şi Christoph Botschen au des­chis un magazin în Munchen (Germania), în 1987, denumit Theresa, care încă există. În 2006, ei au lansat magazinul online MyTheresa. Neiman Marcus a cumpărat afacerea în 2014. Ares şi Canada Pension Plan Investment Board deţin Neiman Marcus din 2013.

În aprilie anul trecut, Neiman Marcus a anunţat că sunt explorate alternative strategice pentru rezolvarea problemei datoriilor mari ale companiei MyTheresa.

În perioada 1 iulie 2018 - 31martie 2019 (primele nouă luni ale exerciţiului fiscal trecut), MyTheresa a avut un profit operaţional înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări de 15,2 milioane de euro, la vânzări de 272 de milioane de euro, conform datelor publicate de Neiman Marcus. Potrivit cifrelor anunţate în Germania, MyTheresa a consemnat un câştig net de 21 de milioa­ne de euro, la vânzări de 370 de milioane de euro în anul fiscal 2018/2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb