Surse: Şeful Deutsche Bank America, aşteptat să fie înlăturat din funcţie

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 noiembrie 2018

Surse: Şeful Deutsche Bank America, aşteptat să fie înlăturat din funcţie

Tom Patrick, şeful Deutsche Bank America, va părăsi banca, potrivit unor surse citate de Reuters, care adaugă că acesta va fi demis, probabil, până la finele anului curent.

Schimbarea vine în condiţiile în care cel mai mare creditor din Germania îşi restructurează operaţiunile din SUA şi luptă cu autorităţile de reglementare.

Un purtător de cuvânt al lui Tom Patrick a refuzat să comenteze informaţia publicată de Reuters.

Anul acesta, Deutsche Bank a făcut o serie de schimbări în conducere, inclusiv în privinţa directorului executiv, deoarece banca încearcă să devină profitabilă după trei ani cu pierderi. În prezent, Deutsche Bank este condusă de Christian Sewing, care l-a înlocuit pe John Cryan.

Tom Patrick a fost numit în funcţie sub mandatul lui Cryan. De atunci, Deutsche Bank a anunţat planuri de eficientizare a operaţiunilor din SUA şi a picat testele de stres derulate de banca centrală americană (Federal Reserve - Fed).

Conform surselor, este supusă presiunilor şi Sylvie Matherat, director de reglementare al Deutsche Bank (în Frankfurt), din cauza criticilor interne.

Cu toate acestea, nu este aşteptată nici o decizie privind demiterea sa la următoarea reuniune a boardului de supraveghere al băncii, programată la începutul lunii decembrie, potrivit uneia dintre surse.

Publicaţia americană Wall Street Journal, citând surse anonime, informa, marţi, că Deutsche Bank analizea­ză o schimbare în conducere care ar putea duce la plecarea lui Matherat.

Un purtător de cuvânt al lui Math­erat a refuzat să facă vreun comentariu.

Luna trecută, Deutsche Bank a anunţat că urmează să înregistreze profit în acest an, pentru prima dată după 2014, în pofida unei scăderi semnificative a profitului în trimes­trul al treilea. Totuşi, veniturile din vânzări sunt aşteptate să scadă anul viitor.

În perioada iulie-septembrie 2018, Deutsche Bank a înregistrat un profit net de 229 milioane euro, în scădere cu 65% faţă de un rezultat de 649 milioane euro înregistrat în perioada similară a anului trecut. Veniturile Deu­tsche Bank au scăzut cu 9% în ritm anual, la 6,175 miliarde euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb