Surse: "Siemens" a retras de la "Société Générale" peste 500 milioane euro

A.V.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 21 septembrie 2011

"Siemens" AG, cel mai mare furnizor european de soluţii de inginerie, a retras, în prima jumătate a lunii iulie, depozite de peste 500 de milioane de euro de la banca franceză "Société Générale", transferându-le la Banca Centrală Europeană (BCE), anunţă presa internaţională, citând surse apropiate situaţiei.

Acestea arată că grupul german a retras banii din cauza temerilor privind situaţia financiară viitoare a băncii, dar şi ca să beneficieze de dobânzile mai mari plătite de BCE. Retragerea a avut loc înainte de publicarea rezultatelor testelor de stres la care au fost supuse băncile europene anul acesta, spun sursele, adăugând că, în total, "Siemens" a depus între 4 şi 6 miliarde de euro la BCE, majoritatea în depozite la o săptămână.

Însă, o altă sursă arată că transferul banilor nu s-a făcut din cauza temerilor privind soliditatea băncilor franceze, ci pentru că depozitul a ajuns la termen.

Wolfram Trost, purtător de cuvânt al "Siemens", a declarat că oficialii societăţii nu comentează pe marginea speculaţiilor de pe piaţă. La rândul lor, reprezentanţii "Société Générale" şi cei ai BCE au refuzat să facă vreun comentariu cu privire la cele apărute în presa internaţională.

De menţionat că, la finele anului trecut, "Siemens" şi-a lansat propria bancă, pentru finanţarea proiectelor clienţilor.

"Siemens" se va concentra pe energia regenerabilă

"Siemens" va opri construcţia de reactoare nucleare, după ce Germania a luat decizia să renunţe la energia atomică, şi se va concentra în schimb pe energia regenerabilă, informează AFP, potrivit Mediafax.

Grupul german va renunţa la planurile de cooperare cu "Rosatom" din Rusia în domeniul reactoarelor, a declarat directorul general al "Siemens", Peter Loescher, publicaţiei germane Der Spiegel. Comentariile sale au fost confirmate de "Siemens".

Retragerea din sectorul nuclear nu va avea implicaţii financiare, a precizat purtătorul de cuvânt al grupului, Alfons Benzinger.

"Siemens" şi-a restrâns treptat operaţiunile din sectorul nuclear, în ultimii ani, după ce a contribuit la construcţia unora dintre cele mai mari reactoare din lume, în ultima parte a secolului trecut.

Grupul se dezvoltă în domeniul surselor de energie regenerabilă, precum turbinele eoliene şi panourile solare, dar va continua să construiască turbine cu abur, care pot fi folosite atât la centralele energetice convenţionale, cât şi la cele nucleare, a arătat Benzinger.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb