Surse: "Toate documentele despre Astra Asigurări au dispărut din arhiva ASF"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 martie 2016

Surse: "Toate documentele despre Astra Asigurări au dispărut din arhiva ASF"

Poziţia Autorităţii: "Sunt chestiuni de organizare internă, care nu se dezbat în public"

Toate documentele referitoare la activitatea societăţii Astra Asigurări, din 2008 şi până în prezent, ar fi dispărut din arhiva Autorităţii de Supraveghere Financiară, spre nemulţumirea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie care doreau să consulte actele respective, după cum ne-au declarat surse apropiate situaţiei.

"Au dispărut inclusiv rapoartele de şedinţă, corespondenţele, fişele posturilor acelor persoane care se ocupau de păstrarea şi arhivarea documentor, cu atribuţii în menţinerea întregii corespondenţe. Procurorii DNA sunt extrem de supăraţi. Ei au cerut ASF documentele despre activitatea Astra Asigurări, iar Autoritatea a spus că nu le mai are", potrivit surselor citate, care ne-au mai spus că în cadrul ASF a fost constituită o comisie de anchetă (formată din 8 persoane) pe tema dispariţiei documentelor.

Conform aceloraşi surse, documentele cu pricina ar fi fost sustrase de unii angajaţi ai ASF, cu scopul mascării acţiunilor care au condus la falimentul Astra Asigurări.

În urma unei solicitări a ziarului BURSA, reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară ne-au transmis, cu privire la această situaţie, că informaţiile prezentate mai sus "sunt chestiuni de organizare internă, care nu se dezbat în public".

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit primul termen pentru judecarea apelului din dosarul de faliment al Astra Asigurări pentru data de 24 martie, urmând ca, dacă falimentul va fi confirmat definitiv, păgubiţii societăţii să poată să îşi primească banii de la Fondul de Garantare.

Consiliul ASF a decis la finele lunii august 2015 să ceară instanţei intrarea în faliment a Astra Asigurări, după ce compania, aflată în administrare specială, nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital. Compania de asigurări s-a aflat în proces de redresare financiară din februarie 2014, având ca administrator special KPMG Advisory. La momentul anunţului ASF că va cere falimentul Astra, compania avea 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile.

ASF a depus pe 8 septembrie 2015, la Tribunalul Bucureşti, cererea pentru deschiderea procedurii de faliment a Astra Asigurări, căreia ASF i-a retras autorizaţia de funcţionare la finele lunii august, după ce planul de redresare financiară a eşuat.

Până la data de 1 martie 2016, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a aprobat în Comisia Specială un număr de 2.031 de dosare cu valoare totală la plată de 8,2 milioane de lei pentru păgubiţii de la Astra Asigurări, iar alte 7.257 de dosare sunt în curs de aprobare.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. deoarece nicio firma nu ar subscrie citind un prospect care nu era conform unei piete reglementate avand raportare financiara in IFRS. Oricum gluma cu arhiva e buna. Numai sa nu glumeasca si Astra intreband motivul penteu care raportul pe 2014 nu a mai fost redactat in IFRS desi in trimestrul III era Inca sub IFRS realizat:-)

    Acolo la ASF este coruptie genealizata ! Cititi stenogramele cu chitoaica &co !

    Se sterg urmele mai ceva ca dosarele de colaboratori cu securitatea ! Se distrug si se sterg in disperare toate datele ca nu mai are nimeni timp de selectie ! 

    Unde e studiu de impact al lui ursache ? 

    Dosarul petromidia ? 

    Harinvest ? 

    Rezultatele controalelor au disparut de pe situ asf ? Nu se mai pun rezultatele controalelor la entitati si sanctiunile ! 

    Delistarile cu cantec au disparut de site ? 

    Rasdacu nu mai este nici el pe site. 

    Se impune un audit ca DNA si DICOT in achipa si o echipa de analiza ! 

    Foarte multe privatizari sau facut prin piata de capital si acum a disparut arhiva ! 

    1. O fi disparut din ASF si corespondenta pe tema OPP VESY?Initiata mult dupa termenul legal,conditie in care pretul se stabilea altfel.Sa ia DNA sau DIICOT la mana circuitul de avizare,legea si corespondenta cu initiatorul si intermediarul,sa vedem ce chestii interesante descopera despre cum se negociaza cu ASF aplicarea legii.

    Documentele care au fost sustrase probau coruptia dintre conducerea CSA/ASF si Astra Asigurari. Sa nu intelegem cumva ca acest fenomen de coruptie in forma continuata era doar legat de Astra...in nici un caz! Povestea coruptiei din ASF a coincis cu mandatul Angelei Toncescu si continua pana astazi. Inca de atunci, consiliul CSA a mirosit ca se pot face bani frumosi santajand o piata de asigurari bolnava, abuziva si dispusa sa plateasca spagi de milioane de euro. Misu si Coca sunt ultimele 2 nume care apar in dosarele DNA pentru infractiuni asimilate celor de coruptie. Va urma.

    Interesant.

    La usile inchise sunt posibile?

    In politica si in dragoste ... 

    Eu cred ca au inceput sa dispara documente din arhiva asf si pentru alte firme de asigurari. ex: carpatica, city insurace, allianz tiriac, euroins, asirom etc. Cum ne putem explica faptul ca pozitia de presedinte al asf era mai scumpa decat pozitia de presedinte la cnadnr? banii negri sunt scosi de catre asiguratori sub forma de despagubiri daune fictive si ajung in valizele sustinatorilor politici. Ia sa dau si cateva nume: ioan oltean, valeriu zgonea, adriean videanu. Catuse, catuse, catuse...

    ASF trebuia sa dea urmatorul comunicat pe tema "pierderii arhivei": preacinstita institutie de supraveghere financiara anunta cu durere in suflet disparitia mult prea devreme a tuturor documentelor legate de Astra asigurari. "Aceasta disparitie ne-a luat prin surprindere pe toti. Suntem impietriti de durere, insa, am incredere ca potera organizata intern de catre ASF va pune mana pe acest criminal ce a patat onoarea acestei institutii!" a exclamat Misu Negritoiu, ofiter SIE...pardon, presedinte ASF.

    va rog frumos sa nu mai dati cu pietre in aceasta institutie. acolo lucreaza oameni care isi desfasoara cu cinste activitatea. toate lucrurile functioneaza in regim normal, iar institutia se afla pe fagasul cel bun. il cunosc personal pe domnul misu negritoiu si va spun ca este un om de toata isprava. acel om nu ar fi in stare sa fure un ac. va rog frumos sa incetati cu atacurile la adresa acestei institutii de specialitate.

    " Surse: "Toate documentele despre Astra Asigurări au dispărut din arhiva ASF" Acum intelege toata lumea de ce a fost necesar sa se infiinteze ASF-ul ? Credeti ca este prima data cand au disparut documentele unei firme care si-a pacalit clientii ? Nu! Vezi si cazul Harinvest de care nimeni nu mai zice nimic. Acum apare o intrebare: DNA-ul ce face?

    1. DNA anchetează cu anii cazul Harinvest ca vinovații să-și vândă proprietățile iar Curtea de apel Pitești cere păgubiților cauțiune pt un sechestru obligatoriu asupra averilor administratorilor vinovați de falimentul Harinvest!

      Și totul a fost posibil cu concursul Depozitarului Central, a BVB și a ASF care a tolerat repetat practici frauduloase în activitatea Harinvest! 

      ok , dar dicot -ul ce face???doarme in papuci de 2 ani jumate !

    CEL MAI BINE AR FI SA SE MONTEZE DIRECT GRATII LA GEAMURILE ASF. DACA SI UN BORDEL SE BUCURA DE MAI MULTA ONOARE SI INCREDERE, CE FACEM CU ASF-UL?

    Dupa ce, in articolul dintr-o editie anterioara a publicatiei" Bursa", era aspru criticata lipsa de corectitudine a ASF in prezentarea datelor si sustinerea de catre ASF a masurilor antisociale privind polita RCA, prin obligarea asiguratilor la incheierea unei polite pe minim 12 luni, iata ca" normalitatea" activitatii ASF isi reia cursul cu aceeasi atitudine sfidatoare fata de lege si fata de cei care "lupta" pt respectarea ei:PIERDE documentele incriminatorii privind cauzele falimentului ASTRA ASIGURARI privind direct in ochii procurorilor. Acest fapt si aceasta atitudine consolideaza imaginea ASF, ca nimic nu i se poate intampla in tara asta pt ca cei care mentin mai departe functionarea ASF sunt mai presus de orice lege.

    Nu exista o alta institutie de care sa imi fie mai scarba decat aceasta pe nume ASF.

    Sa se cerceteze si cum a inchis ochii ASF/CNVM la preluarea RCHI cand nu s-a facut OPP desi existau documente in institutie ca au concertat peste 70%!S-au distrus si acele documente?Sa le dea DNA informatia despre cum apartin toate marelui mogul,sa vedem ce mai face ASF cu OPP?Vad ca se concentreaza lumea numai pe CSA dar CNVM avea toate datele si a decis total impotriva legii.

    Serparaia din ASF incepe sa rabufneasca din toate partile. Parca nici zambetul lui Misu nu mai e la fel. Il vom surprinde din nou inchis in birou si cu ochii in lacrimi. Dar sunt lacrimi de ciuda si nu de remuscare. El are un singur Dumnezeu: BANII

    NE MERITAM SOARTA. SUNTEM SUPRAVEGHEATI DOAR DE INCOMPETENTI. SOLUTIILE SI MASURILE ADOPTATE SUNT DOAR IN INTERESUL SI PENTRU BUNUL MERS AL INFRACTORILOR. nU MAI AVEM BARBATI CARE SA DECIDA. NE UITAM LA CATE UN CIRC GEN ASTRA ASIGURARI CU ANII SI NU SE MAI INTAMPLA NIMIC DECAT VEDEM CUM TOATA LUMEA SCAPA BASMA CURATA SI MAI ESTE SI PREMIATA LA FINAL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb