Surse: "UniCredit" analizează vânzarea unor active "Bank Austria", pe 800 milioane euro

Ziarul BURSA #Internaţional / 21 octombrie 2015

Surse: "UniCredit" analizează vânzarea unor active "Bank Austria", pe 800 milioane euro

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă italiană, analizează vânzarea operaţiunilor de retail şi de finanţare a companiilor mici şi mijlocii ale diviziei "Bank Austria", pentru circa 800 de milioane de euro, potrivit unor surse apropiate situaţiei, relatează Reuters, conform Mediafax.

"Este una dintre opţiunile avute în vedere", a spus una dintre surse.

Surse citate de publicaţia austriacă Der Standard au declarat că banca italiană poartă discuţii la nivel înalt cu fondul american de investiţii "Cerberus Capital Management", proprietarul băncii austriece "Bawag" PSK.

O a doua sursă a confirmat că au loc discuţii legate de activele de retail şi cele destinate IMM-urilor cu reprezentanţii "Bawag", deţinută de "Cerberus" şi "GoldenTree Asset Management".

"UniCredit" vrea să obţină aproximativ 800 de milioane de euro prin această vânzare, care ar dubla activele "Bawag", dar acordul nu este sigur, având în vedere dezacordurile legate de preţuri, a adăugat sursa.

Reprezentanţii "Bawag" au refuzat să comenteze, dar au reiterat că acţionarii băncii evaluează mai multe opţiuni strategice.

Der Standard a relatat că operaţiunile de administrare a averilor din cadrul "Bank Austria" urmează să fie incluse în subsidiara "Schoellerbank".

"UniCredit" a precizat, într-un comunicat, că nu a fost luată încă o decizie referitoare la "Bank Austria" şi că nu există o soluţie preferată, deocamdată.

"La nivel general putem confirma că urmărim permanent ajungerea la modele de afaceri sustenabile din punct de vedere financiar în toate regiunile", se arată în comunicat.

"Bank Austria" derulează majoritatea afacerilor "UniCredit" în Europa Centrală şi de Est.

Subsidiarele "UniCredit" şi "Raiffeisenbank", bănci de importanţă sistemică din Rusia

Banca Centrală a Rusiei a aprobat lista celor zece bănci de importanţă sistemică, care se vor confrunta cu cerinţe mai ridicate privind capitalul, conform normelor Basel III, transmite Itar Tass, potrivit Agerpres.

Lista include: "UniCredit Bank", "Gazprombank", VTB, "Alfa Bank", "Sberbank", "Otkritie Bank", "Rosbank", "Promsvyazbank", "Raiffeisenbank" şi "Russian Agricultural Bank".

Normele Basel III, elaborate după izbucnirea crizei financiare, vizează mai ales consolidarea fondurilor proprii ale băncilor, precum şi rezervele lor de lichidităţi pentru a limita riscurile de faliment şi a evita noi crize. Ele prevăd impunerea pentru instituţiile bancare a unei rate de fonduri proprii de 8%, până la finalul lui 2018.

Cele zece bănci deţin peste 60% din totalul activelor din sectorul bancar rusesc, a anunţat Banca Centrală a Rusiei.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb