Synergy Construct a livrat un proiect de 40 milioane de euro în Georgia

Cristina Radu
Companii / 4 iulie 2017

Synergy Construct a livrat un proiect de 40 milioane de euro în Georgia

Synergy Construct a adăugat o nouă realizare la portofoliul companiei: deschiderea oficială a fabricii Nabeghlavi Healthy Water, localizată în Vestul Georgiei, în regiunea Guria, potrivit unui comunicat trimis Redacţiei de firmă. Fabrica va utiliza fructe cultivate în livada de 70 de hectare pentru producerea sucurilor naturale. Oaspeţii au vizitat fabrica şi au avut ocazia să afle detalii despre procesul de producţie de la specialişti.

Pentru a sărbători deschiderea fabricii, Synergy a organizat un eveniment la care au participat autorităţi ca Premierul Georgiei, George Kvirikashvili, Ministrul Finanţelor, Dimitri Qumsishvili şi Vicepremierul şi Ministrul Energiei, Kakha Kaladze. Preşedintele Healthy Water (beneficiarul proiectului), Mikheil Svimonishvili, Preşedintele companiei Rauch, unul dintre investitorii proiectului, ambasadorii Elveţiei şi Austriei s-au aflat printre oaspeţii prezenţi.

Premierul Georgiei, Giorgi Kvirikashvili, a spus că este bucuros că o fabrică modernă, care foloseşte tehnologie de ultima generaţie, a fost construită în Nabeghlavi. Jurgen Rauch a vorbit despre calitatea ridicată a materialelor de construcţie, a tehnologiilor şi metodelor folosite de Synergy pentru a livra proiectul. Fabrica a fost construită în conformitate cu standardele Rauch. Compania a fost implicată în toate fazele de dezvoltare ale proiectului, iar reprezentanţii săi supervizează procesul de producţie.

În 2013, consorţiul elveţian-georgian Healthy Water, care îmbuteliază apa minerală Nabeghlavi şi apa de izvor Bakhmaro a decis să extindă fabrica din Nabeghlavi. Scopul a fost de a creşte volumul de îmbuteliere de la 70 de milioane de sticle îmbuteliate pe an în 2010 la 140 de milioane de sticle şi de a produce băuturi răcoritoare, sucuri naturale, ceaiuri şi energizante Rauch. Apă îmbuteliată la fabrica Nabeghlavi va fi exportată în 28 de ţări din întreaga lume, în timp ce băuturile Rauch vor fi exportate în ţările din regiunea Caucaz.

În 2015, compania Synergy a fost desemnată Antreprenor General - Design & Build pentru proiectul care include o fabrică, un depozit, un hotel, birouri, clădiri utilitare (boiler cu aburi, pompă pentru incendiu, staţie de tratare a apei, clădiri cu puţuri de apă, atelier pentru camioane, cabina de pază, rezervor de combustibil, cisternă de procesare, casă generator, casă transformator) şi o platforma externă pentru parcarea camioanelor.

Synergy a fost implicată în proiect din faza de proiectare şi a oferit soluţii pentru încorporarea specificaţiilor tehnice ale furnizorilor internaţionali: compania suedeză de ambalaje Tetrapack, producătorul german de linii automatice de îmbuteliere Krones şi producătorul turc de sticle Sisecam. Compania a construit un pod cu o lungime de 54 m peste râul Nabeghlavi, fabricat din piloţi in-situ, grinde prefabricate şi acoperit cu asfalt şi beton.

În total 250 de angajaţi Synergy au muncit pentru a livra lucrările de construcţie care au acoperit o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi. Valoarea totală a investiţiei a fost de 40 de milioane de euro. Investitorii în proiect sunt companiile Healthy Water, Rauch şi Swiss Geo Capital.

Florin Lupu-Otelea, Managing Partner Optim Engineers, partenerul Synergy pe partea de proiectare, a afirmat: "Nabeghlavi a fost un proiect complex, în special în ceea ce priveşte poziţionarea, dar care ne-a adus multe satisfacţii la capitolul proiectare. Proiectarea unui spaţiu care să integreze o tehnologie atât de complexă nu a fost un lucru uşor, dar am colaborat îndeaproape cu partenerii noştri Tetrapack, Krones şi Sisecam şi împreună am reuşit să găsim cele mai bune soluţii pentru proiect".

Gokhan Karabekiroglu, Country Manager Synergy Construct Georgia, a precizat: "Începând de astăzi avem un nou motiv pentru a fi mândri de performanţă noastră în Georgia, pentru că am livrat cu succes un nou proiect. Nabeghlavi Healthy Water reflectă toată muncă noastră susţinută depusă în ultimii doi ani. Am livrat proiectul în mai multe faze. Clientul nostru, Healthy Water a început să instaleze echipamentele de producţie în fabrică în iunie 2016 şi a început producţia în martie 2017. Hotelul şi clădirea de birouri au fost livrate în februarie 2017".

Fondată în 2001 în România, de către Savas Gunata şi Huseyin Karali, compania Synergy Construct realizează proiecte comerciale şi industriale. Synergy a livrat proiecte industriale, logistice şi energetice, clădiri, birouri, renovări de hoteluri, centre de retail, centre educaţionale şi rezidenţiale.

Compania a fost responsabilă pentru execuţia unora dintre cele mai mari proiecte de construcţie din România, Turcia, Georgia, Polonia şi Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb