Szel şi Filimon, amendaţi de CNVM pentru nereguli la SAI Muntenia

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 martie 2013

Szel şi Filimon, amendaţi de CNVM pentru nereguli la SAI Muntenia

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a constatat nereguli în urma controlului tematic de la SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, din perioada 27 noiembrie - 3 decembrie 2012.

Astfel, i-a amendat pe Petre Pavel Szel, preşedinte al SAI Munteania, şi pe Gabriel Filimon, director executiv al companiei, cu câte 2.500 de lei.

În urma controlului, Comisia a constatat că nu au fost întocmite unele analize impuse de reglementările interne în cazul unei societăţi emitente şi au fost identificate operaţiuni (până în luna decembrie 2010) în care SAI Muntenia Invest nu a respectat întocmai prevederile metodologiei cadru pentru organizarea şi desfăşurarea procesului de investire/dezinvestire valori mobiliare din portofoliul SIF Muntenia şi ale reglementărilor interne ale SAI Muntenia Invest.

Pe lângă cei doi, CNVM a găsit-o vinovată pentru aceste fapte şi pe Claudia Jianu, reprezentantul Compartimentului control intern al SAI Muntenia Invest, care a primit o amendă de 1.000 de lei.

Cei trei au contestat amenzile, însă contestaţiile au fost respinse de CNVM, pe 6 martie.

Recent, SIF Banat Crişana a anunţat că a ajuns la un acord pentru preluarea SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, tranzacţia fiind în analiza CNVM şi a Consiliului Concurenţei.

SIF Muntenia se află, de un an de zile, în mijlocul unui scandal între un grup de acţionari coagulaţi în jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, şi SAI Muntenia Invest, primii dorind schimbarea administratorului SIF Muntenia.

Administratorii SIF Muntenia (SIF4) au propus acţionarilor două variante privind distribuirea profitului de anul trecut, respectiv alocarea a 41% sau de 85% din câştigul obţinut sub formă de dividende.

Astfel, acţionarii vor trebui să aleagă, în AGA din 25 aprilie, repartizarea unui dividend brut de 0,065 lei sau de 0,134 lei.

SIF Muntenia s-a clasat anul trecut pe locul trei în topul profitabilităţii SIF-urilor, cu un câştig de 127,26 milioane lei (28,5 milioane euro). Profitul de anul trecut este dublu faţă de cel din 2011, de 65,3 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hotilor, se apropie latul...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb