Tabără se plânge că este presat să aprobe ordonanţa terenului pentru aeroportul din Braşov

Ovidiu Vrânceanu,BraŞov
Ziarul BURSA #Politică / 13 aprilie 2009

Tabără se plânge că este presat să aprobe ordonanţa terenului pentru aeroportul din Braşov

Preşedintele Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaţilor, Valeriu Tabără, ne-a declarat că nu are nimic împotriva unui aeroport la Braşov.

"Dar nu puteam aproba Ordonanţa de Guvern nr. 41/2007 prin care au fost cedate Consiliului Judeţean cele 200 de hectare, deoarece noi am observat că necesitatea a 110 hectare din această suprafaţă nu se întrevede", a explicat Tabără, care a mai adăugat că a solicitat de anul trecut documente legate de aeroportul de la Braşov pentru a verifica dacă terenul este solicitat legal.

Tabără a ţinut să îi răspundă preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, acesta acuzându-l pe premierul Emil Boc că se opune construcţiei unui aeroport la Braşov.

Domnia sa ne-a explicat: "Nu este adevărat că Boc se opune, ci eu am solicitat Guvernului să reanalizeze ordonanţa respectivă, ţinând cont de documentaţia care a stat la emiterea sa. Noi suntem de acord să aprobăm acea ordonanţă, dar ca să facem acest lucru trebuie să vedem de ce s-a dat o suprafaţă atât de mare, pentru că din documentele care au stat la baza emiterii ordonanţei reiese că 110 hectare au fost date în plus".

Mai mult, Tabără spune că se fac foarte multe presiuni asupra sa.

Domnia sa a declarat: "Copos crede că aici se poate face ca la Loteria Naţională? Geoană l-a primit pe Copos în audienţă când a fost vorba de acest teren, dar pe mine nu a vrut să mă primească ca să îi explic care este situaţia. Aşa că nu înţeleg cum poate să dea dis­poziţii legate de urgenţa modului în care să fie tratată ordonanţa, din moment ce nu ştie despre ce e vorba".

Tabără a mai arătat că documentaţia care a stat la baza ordonanţei amintite a fost "făcută pe genunchi", după care s-a întrebat cum se poate realiza un aeroport cu doar 74 de milioane de euro. "Un aeroport nu este o joacă, eu nu pot să semnez aşa şi pe urmă să vină lumea să mă întrebe de ce am dat sute de hectare pentru speculă", a afirmat domnia sa, menţionând că Institutul Cartofului nu se poate apăra, chiar dacă este strategic pentru agricultura românească.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb