Talibanii revendică atacul de la Hotelul Intercontinental din Kabul

F.C.
Internaţional / 21 ianuarie 2018

Talibanii revendică atacul de la Hotelul Intercontinental din Kabul

Actualizare Ministerul de Interne din Afganistan anunţă că atacul de la hotelul din Kabul s-a soldat cu moartea a 14 străini şi patru afgani

Ministerul de Interne din Afganistan a anunţat că atacul de la hotelul de lux Intercontinental din Kabul s-a soldat cu moartea a 14 străini şi patru afgani, precizează AP.

Ministerul de Interne din Afganistan a anunţat că atacul de la hotelul de lux Intercontinental din Kabul s-a soldat cu moartea a 14 străini şi patru afgani, AP.

Najib Danish, purtător de cuvânt al ministerului, a precizat că 11 dintre străinii care au murit erau angajaţi ai KamAir, o companie aeriană afgană.

Zece persoane au fost rănite: patru civili şi şase agenţi de pază.

Talibanii au revendicat atacul de la hotelul de lux Intercontinental din Kabul, început sâmbătă seară, în jurul orei locale 21.00, şi încheiat după 12 ore, după intervenţia forţelor de securitate afgane.

Atacatorii, în număr de trei, au intrat în hotel sâmbătă seară, împuşcând oaspeţii şi personalul. Agresorii au tras asupra personalului de securitate al hotelului şi au făcut uz de grenade pentru a putea pătrunde în clădirea de şase etaje. Ei au tras asupra oaspeţilor hotelului şi a personalului, înainte ca forţele speciale să fie solicitate.

Atacul a avut loc la câteva zile după ce ambasada SUA din Kabul a emis o avertizare cu privire la hotelurile din oraş.

Ambasada a avertizat joi cu privire la faptul că grupări extremiste ar putea plănui un atac asupra hotelurilor din Kabul, indicând însă ca posibilă ţintă un hotel situat în apropierea aeroportului.

Conform ambasadei, aceste grupări ar putea avea ca ţintă adunări publice sau demonstraţii, clădiri guvernamentale, mijloace de transport, pieţe şi alte locuri cunoscute ca locuri în care se adună străinii.

F.C.

---------

Actualizare Rebelii talibani au revendicat duminică atacul lansat sâmbătă seara de un comando armat în hotelul de lux Intercontinental din Kabul, în cursul căruia cel puţin şase persoane au fost ucise, relatează AFP.

"Ieri seară, hotelul Intercontinental a fost atacat. Atacul a fost efectuat de cinci dintre mujahedinii noştri în căutare de martiraj", a declarat purtătorul de cuvânt al rebelilor talibani, Zabiullah Mujahid, într-un comunicat difuzat prin e-mail.

În ziua atacului, aici a avut loc o conferinţă de experţi în domeniul tehnologiei informatice, printre participanţii la eveniment figurând numeroşi oficiali guvernamentali.

Comandoul de atacatori a pătruns sâmbătă seara în hotelul popular în rândul afganilor bogaţi şi a început să tragă spre clienţi şi personal înainte de a se retrage la etaje luând ostatici. De asemenea, atacatorii au dat foc hotelului.

Atacul s-a încheiat după mai bine de 12 ore, după ce au fost eliminaţi toţi atacatorii, conform Agerpres.ro.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, şase persoane au fost ucise -cinci afgani şi o femeie străină a cărei naţionalitate nu este precizată.

"Atacul s-a încheiat, toţi atacatorii au fost ucişi; 126 de persoane au fost salvate dintre care 41 de străini", a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish, potrivit căruia au fost patru atacatori.

Purtătorul de cuvânt al rebelilor talibani afirmă din partea sa că hotelul era "plin de invadatori americani şi de alte naţionalităţi" şi că în atac au fost ucişi "zeci" dintre ei.

Anterior, Ministerul de Interne afgan acuzase de atac reţeaua Haqqani, afiliată talibanilor şi suspectată de mult timp de legături cu serviciul secret pakistanez. "Potrivit informaţiilor noastre, atacul a fost organizat de reţeaua teroristă Haqqani, care beneficiază de sanctuare în afara Afganistanului", potrivit unui comunicat.

F.C.

---------

Cel puţin patru atacatori se aflau sâmbătă seara în incinta Hotelului Intercontinental din Kabul şi trăgeau asupra persoanelor aflate în clădire, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de informaţii afgane pentru AFP, potrivit Agerpres.ro

Sursa citată nu a menţionat dacă există victime însă a precizat că "atacul este în curs de desfăşurare".

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish, a confirmat atacul fără a oferi alte detalii.

Atacul a început cu o explozie şi curentul electric a fost întrerupt, a afirmat o sursă din cadrul serviciului de luptă împotriva terorismului.

Comandoul a deschis focul la etajul al patrulea al hotelului, înainte de a se refugia la etajul al doilea, potrivit unei alte surse de securitate.

"Pot auzi focuri de armă la primul etaj, însă nu ştiu unde sunt. Stăm ascunşi în camerele noastre. Asiguraţi-vă că ajutorul ajunge rapid", a afirmat un client pentru AFP sub rezerva anonimatului.

Potrivit unui jurnalist AFP aflat în apropiere, drumurile principale care duc la hotel, situat în vestul capitalei Kabul, au fost închise circulaţiei.

Hotelul Intercontinental din Kabul a mai fost ţinta unui atac revendicat de talibani în iunie 2011, care s-a soldat cu 21 de morţi. De atunci, hotelul se află sub supravegherea forţelor de ordine şi accesul este rezervat.

O conferinţă privind prezenţa şi investiţiile chineze în Afganistan a avut loc sâmbătă dimineaţă în incinta hotelului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb