Tamara Ciofu organizează o campanie de informare pentru combaterea depresiei

A.C.
Politică / 6 aprilie 2017

Sinucigaşul, tablou de Édouard Manet 1877-1881 (Sursa foto: Wikipedia)

Sinucigaşul, tablou de Édouard Manet 1877-1881 (Sursa foto: Wikipedia)

Cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Sănătăţii de pe 7 aprilie, deputatul PSD Tamara Ciofu organizează la sfârşitul acestei săptămâni o campanie de informare publică cu privire la simptomele şi combaterea depresiei, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

După părerea deputatului, această afecţiune este "maladia cu privire la care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dorit să atragă atenţia în acest an".

Acţiunea se desfăşoară mâine între orele 11.00-14.00 prin amplasarea unui cort în Piaţa Mare, unde mai mulţi voluntari vor distribui materiale informative privind simptomele şi tratamentul depresiei, în timp ce personal medical calificat va efectua testări medicale gratuite de măsurare a glicemiei şi tensiunii arteriale pentru botoşănenii care vor dori să îşi controleze starea de sănătate.

Tamara Ciofu a declarat: "Aşa cum i-am obişnuit pe botoşăneni din 2012, în fiecare an organizez, la câteva luni astfel de activităţi preventive care au ca scop educarea cetăţenilor să apeleze periodic la controale medicale. Cel mai important este să ştim dacă suferim de o anumită boală şi să putem lua măsuri din timp. Depresia este o problemă care trebuie tratată cu seriozitate, în special atunci când discutăm despre tineri. Cred că trebuie să avem în vedere o monitorizare şi luare în evidenţă a cazurilor de adolescenţi şi tineri care au simptome ce indică o stare de depresie", a delcarat.

Deputatul PSD a explicat: "În calitate de medic am putut constata concecinţele devastatoare ale depresiei asupra relaţiilor de familie şi prietenie. În judeţul Botoşani în fiecare an sunt câteva cazuri de sinucideri ale tinerilor din cauza depresiei, fie a plecării părinţiilor la muncă în străinătate, fie a certurilor cu prietenii sau familia. De aceea, am considerat că e nevoie de o campanie de informare publică asupra semnelor depresie şi a modului în care putem să o tratăm. Este important ca părinţii sau prietenii tinerilor care prezintă semne de depresie cum sunt: starea de anxietate, izolarea de familie şi prieteni, lipsa concentrării, insomnie, consum de alcool, gânduri de sinucidere, să apeleze imediat la medic pentru o evaluare fizică şi psihologică. În funcţie de simptome, medicul va stabili un tratament psihoterapeutic sau medicamentos".

Conform comunicatului, statisticile din 2016 pentru ţara noastră arată că unul din doi tineri nu merge deloc la teatru, operă, balet sau concert de muzică clasică, nouă din zece tineri petrec opt ore/zi la televizor, internet sau jocuri video, unul din zece tineri consumă alcool zilnic, iar unul din trei tineri fumează zilnic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb