Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi, în special, Banca Mondială (BM) agreează ultima formă a proiectului legii salarizării unitare pentru bugetari, a anunţat reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, informează Agerpres.
Executivul a prezentat, vineri, reprezentanţilor FMI şi Băncii Mondiale ultima formă a proiectului legii unitare de salarizare. Potrivit reprezentantului României la FMI, proiectul de lege a salarizării unitare este sustenabil în această ultimă variantă şi aduce o anumită disciplinare în sectorul public.
Tănăsescu a precizat, însă, că părţile nu au discutat despre nivelul de 705 lei la care ar urma să fie majorat salariul minim pe economie din 2010 şi că acesta va fi stabilit în funcţie de evoluţia indicatorilor macroeconomici.
Mihai Tănăsescu a menţionat că ponderea cheltuielilor salariale pentru bugetari va scădea, ca pondere în PIB, de la 9% la 6%, şi că proiecţiile de creştere a PIB-ului pe care este fundamentat actul normativ nu sunt optimiste, ci ţin cont de scenariile pentru evoluţia pieţelor emergente în anii următorii.
Reprezentantul României la FMI a precizat că economia naţională are un potenţial de creştere de minim 5-6% anual.