TANCZOS BARNA:  "Atât energia electrică, cât şi cea termică vor fi la preţ mare în această iarnă"

F.D.
Politică / 5 septembrie 2022

"Atât energia electrică, cât şi cea termică vor fi la preţ mare în această iarnă"

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că energia electrică şi cea termică sunt "la preţ mare, nu doar la propriu ci şi în ceea ce priveşte cantităţile, iarna aceasta, din cauza războiului declanşat de Rusia în Ucraina, informează News.ro.

În acest context, Tanczos atrage atenţia asupra faptului că actuala criză energetică afectează politicile publice de mediu pe termen scurt, precizând că trebuie luate măsuri pentru ca acestea să fie menţinute pe termen mediu şi lung.

"Dacă vorbim despre evoluţia lucrurilor, trebuie să conştientizăm că ne aflăm cu toţii în mijlocul unei furtuni perfecte. Din păcate, acest război care este la graniţa României generează o criză energetică fără precedent, o criză energetică care pune amprenta pe toate politicile publice pe termen scurt şi trebui să avem mare grijă ca ţintele noastre pe termen mediu şi lung să nu fie afectate", a afirmat ministrul Mediului, Tanczos Barna, astăzi, în discursul ţinut la Braşov, la Forumul Oraşelor Verzi.

El a precizat că se referă la politici precum decarbonizarea, lupta împotriva schimbărilor climatice sau reutilizarea resurselor care nu trebuie să fie afectate de deciziile care au impact nu asupra unor ţări, cu asupra unor continente.

"Atât energia electrică, cât şi cea termică în această iarnă vor fi la preţ mare, nu doar în sensul adevărat al cuvântului, dar şi ca resursă, ca şi cantitate, pentru că aceste restricţii care vin dinspre Rusia, această oprire a furnizării de gaze astăzi către Europa va pune amprenta pe tot ce înseamnă căldură, tot ce înseamnă energie electrică şi trebuie să fim mult mai cumpătaţi în ceea ce priveşte consumul. Oraşul, cetăţenii trebuie să fie mult mai atenţi la risipă şi să reducem la minim risipa. În acelaşi timp, trebuie să refolosim resursele pe care le avem la dispoziţie",a mai spus Tanczos Barna.

El a catalogat, în acest context, drept "lăudabile" eforturile unora dintre administraţiile locale de a colecta selectiv şi a recicla, arătând că autorităţile trebuie să fie "mult mai ferme" şi să asigure mai multe programe de conştientizare a importanţei unor astfel de acţiuni.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. sa multumim americanilor pentru acest pret!!!

    Alegem politicieni sa conduca tara,sa lupte

    ptr. bunasterea votantilor. 

    NU SA FACA CONSTATATRI,ca lele Maria la piata

    Clasa politica de nivel EXCEPTIONAL !!! 

    Barna, ne minti in cel putin doua feluri.

    1) Cresterea preturilor este cauzata nu de razboi ci de sanctiunile demente, despre care si presa de peste ocean spune ca ranesc mai mult Europa decat Rusia. Nu noi am impus aceste sanctiuni ci eurocratia din care faci si tu parte. Eu nu le vreau si nu le-am vrut. 

    2) Citeste asta mai Barna... din 2019 

    The European Union is to stop funding oil, gas and coal projects at the end of 2021, cutting €2bn (£1.7bn) of yearly investments. 

    The European Investment Bank (EIB), the EU's financing department, will bar funding for most fossil fuel projects. 

    The ban will come into effect a year later than originally proposed after lobbying by EU member states. 

     

    Mai punem si 3, presiunea pe care EU a pus-o asupra bancilor europene prin a le "rusina" daca dau imprumut bani catre proiectele fosile? 

    "Europe’s 25 biggest banks -- all of which have pledged to eliminate their net financed emissions by mid-century -- provided $55 billion to new oil and gas projects in 2021, according to ShareAction and data compiled by Bloomberg. While that’s down fr om $106 billion in 2020, it’s in line with pre-pandemic averages, showing the slow pace of change as the industry looks to move away fr om brown financing." 

    Voi, eurocratilor, ati taiat mai bine de 50% din finantarea industriei energiei fosile.... Si voi va plangeti ca energia este scumpa? Cat de ticalosi puteti fi? 

    lasa iarna asta... spuneti oamenilor cum o sa fie in iarna din 2025!?!?!?

    o sa fie distractiv... 

    vai.... hai ca imi place.... am intrat in sezonul estival unde DISTRACTIA urmeaza sa se TRANSFORME RAPID IN PANICA!!! - nu nu panica 'deaia' de la 'fumat!!!!  

    NUUUUUUU asiate e PANICA DE LA CREDITAT IN EXISTENTA FARA ACOPERIRE ca FORMA DE PLATA GOV SI BANCI CENTRALE TADORII DRECUTE PRIN FURT LA JAPCA A POPULATIEI CU ECONOMISIRI!!!! 

    BHHHAAAA VA FURA BHAAA PE FATA... si voi TACETI!!!! 

    Au creditat deja altii inexistenta valoarea banilor statitui la saltea... ce se intampla acum este " vine matura si farasul ".... ca in GERMANIEI vechi sau 90 sau 2005 (hata taiat zerouri la sto sa mascam hiperinflatia procentuala urmata de soc deflatie si plansete majore)..... 

    Pregatiti "parasutele"... ca va arunca astia din avion cu sau fara ele!!! 

    ISARESCU ARDE LEIII!!!! - nu mai pacalii cu populatia cu cotatie euro lei... e manevra... pe termen scurt... ca eu vad ca tu in disperare aduni valute in conturi pentru nota de plata de dupa.... Te vad Isarescule!!! Taci?  

    De ce ai dat drumul la SUPRAINDATORAREA POPULAIEI?!?! DE CE ISARESCULE? Ca sa grabesti DEFLATIA? 

    Ca sa mai parcheze iar profituri bancile comerciale? 

    Isarescule se vede ca au sarit din curba randamentele!!! TACI??? 

    Am vazut ca nu mai "Vorbesti de credit si de boom specula"? De ce? 

    Stau speculatorii cu case si terenuri goale!!! 

    Isarescu nu e frumos sa spargi bula ca forma de plata ciclica in scumpire trai pentru saraci!! 

    Ar trebui sa scumpiti costurile doar pentru creditorii fara contrapartida.!!! va apar dupa cnp uri, sauri, srluri... trimiteti nota de plata la aia nu la amaratii di piata ce au stat ca prostii cu banii la ciorapei sau la saltea!!! 

    Nu e FRUMOS CE FACETI CICLIC CU "banii" OAMENILOR!!! 

    Am fost zilele trecute si lunile trecute pe la trezoreriii... este jale cu fondurile (economiile) batranilor disperati sa cumpere titpuri... disperati saracii... cand in piata reala le-ati distrus banii.... 

    V-a ati ... p...... pe ei..bhaaa... asta faceti ciclic!! 

    Sa va rugati rapida sa va mascheze adoptarea euro mizeria ... si sa va rugati sa nu se lase ca in Italia - Cipru si Grecia... dupa distractia finala!! 

    Sau mai bine sa nu va rugati; sa va pregatiti!!! 

    s c cret 

    Preturi create artificial de statul roman sa saraceasca romanii... Romania produce energie electrica since are gaz pentru consumul intern de ce se folosesc preturile burselor din strainatate??? De ca intermediarii ridica preturile la cer??? Se impune o noua revolutie mai puternica ca in 89 si nationalizarea energetica totala...

    1. In '89 nu a fost revolutie, a fost o "operatiune speciala".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb