TANCZOS BARNA: "Dacă nu mai aruncăm niciodată deşeuri, poate vom reuşi să curăţăm ţara"

J.P.
Miscellanea / 5 iunie 2021

"Dacă nu mai aruncăm niciodată deşeuri, poate vom reuşi să curăţăm ţara"

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut un apel la români să nu mai arunce deşeuri în locuri nepermise şi să păstreze curate apele şi terenurile României. Declaraţia a fost făcută la o operaţiune de ecologizare a unul lac din judeţul Braşov, făcută, în premieră pentru Europa, cu o ambarcaţiune 100% electrică, conform Digi24.

"Colegii de la Apele Române depun eforturi zilnice pentru a ţine apele din România curate. Avem aici o oază, pentru că în zonă nu avem deşeuri, şi o să fim şocaţi când mergem mai sus un pic, ce înseamnă fuxul de deşeuri care vine din amonte şi ce înseamnă această muncă zilnică pe care colegii noştri o fac să cureţe apele din România", a spus ministrul.

"Iresponsabilitatea unora afectează mediul înconjurător şi umple apele noastre de deşeuri care trebuie curăţate. Fac apel la toată lumea astăzi, pentru ultima dată să strângem deşeurile şi să nu le mai aruncăm niciodată. Dacă nu le mai aruncăm, poate vom reuşi să curăţăm ţara de deşeuri.

Dacă, zi de zi, oamenii iresponsabili vor arunca deşeuri în locuri nepermise, vor depozita ilegal, activitatea noastră se va rezuma pur şi simplu la colectarea acestor deşeuri şi la curţarea continuă a României. Să nu le mai aruncăm niciodată şi să păstrăm apele şi terenurile curate, a adăugat Barna.

El a participat la operaţiunea de ecologizare a lacului Tărlung - Săcele, făcută în premieră cu o ambarcaţiune 100% electrică, prima de acest gen din Europa, utilizată la colectarea deşeurilor din apă. Ambarcaţiunea a fost denumită Ebisu, protectorul apelor, şi este realizată de Act For Tomorrow. Ambarcaţiunea care va curăţa deşeurile de pe luciul apei este compusă dintr-un motor electric şi dispune de încărcare directă de la panourile solare. La bord se pot colecta deşeurile din plastic, aluminiu, sticlă, lemn, textile etc. Aceste deşeuri sunt sortate şi ulterior merg spre reciclare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Diversiune! Romania geme de gunoi pentru că e groapa de gunoi a Europei, nu pentru că aruncă lumea ambalaje de napolitane Barny pe strada.

    Defectă e preluarea și con vertirea deșeurilor în materie primă. Cum ??? Cu competență !!!

    JOS sinecuriștii !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb