TANCZOS BARNA: "Împreună putem să reducem poluarea prin alegerea metodelor alternative de transport"

J.P.
Politică / 12 martie 2021

"Împreună putem să reducem poluarea prin alegerea metodelor alternative de transport"

"Vinerea verde" nu se va rezuma la o singură zi, ci se lucrează la un proiect pe termen lung şi din ce în ce mai mulţi vor adera la această iniţiativă, a declarat, vineri dimineaţa, ministrul Mediului, Tanczos Barna, conform Agerpres.

"Este o iniţiativă care nu se rezumă la o singură zi. Lucrăm la un proiect pe termen lung. În fiecare săptămână, "Vinerea Verde" va însemna o altă mentalitate, o altă abordare, o altă variantă de mijloc de transport decât maşina personală. Am avut mai multe discuţii în ultimele două zile cu primari, cu preşedinţi de consilii judeţene, cu colegii mei miniştri, cu directori de instituţii şi vor fi din ce în ce mai mulţi care vor adera la această iniţiativă. Împreună putem să schimbăm ceva în marile oraşe, putem să reducem poluarea aerului prin alegerea metodelor alternative de transport.(...) Am ales opţiunea de a face ceva, de a face un apel către o altă mentalitate, o altă abordare, chiar dacă infrastructura, într-adevăr, nu este completă şi nu e dezvoltată.(...) Toate oraşele mari trebuie să se focuseze pe dezvoltarea infrastructurii ecologice, care nu are impact negativ în ceea ce priveşte poluarea", a spus ministrul Mediului.

Întrebat despre o posibilă taxă auto de poluare, ministrul a reiterat că în 2021 va fi lansată o dezbatere publică pe acest subiect şi că sunt mai multe variante.

"Am spus acum două luni că vom lansa o dezbatere publică anul acesta pe tema "taxa de poluare". Sunt foarte multe variante în Europa care sunt aplicate, începând de la taxe locale până la taxe naţionale, taxe de înregistrare a maşinilor la momentul cumpărării. Sunt multe variante. Majoritatea ţărilor europene aplică asemenea taxe în vederea reducerii poluării aerului. România trebuie să decidă ce face, dacă va merge pe varianta taxelor locale majorate pentru anumite zone, pentru anumite categorii de maşini, sau o variantă de taxă la nivel naţional, sau nicio taxă şi încercăm să rezolvăm problema prin dezvoltarea infrastructurii, prin acţiuni de conştientizare şi alte măsuri de genul acesta", a subliniat Tanczos Barna.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat campania ''Vinerea Verde'', o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Sub sloganul "STOP! Azi maşina stă pe loc!", această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon, informează un comunicat al MMPS.

"Vinerea Verde" îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Teleportarea merge ????

    HohaniSS sa mearga la Sibiu cu bicicleta.

    Aveți grijă că ,, ĂȘTEA " fură casa URSULUI bucată cu bucată ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb