Ţara noastră este membră în două grupuri de reglementare în comunicaţii

Costi Dobrea
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 27 februarie 2004

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC) va reprezenta ţara noas-tră în Grupul Re-glementatorilor Independenţi (IRG) şi Grupul Re-glementatorilor Europeni pentru Reţele şi Servicii de Comunicaţii Electronice (ERG). Astfel, în-cepînd din această lu-nă, ţara noastră a devenit membru cu drepturi depline al IRG şi observator în cadrul ERG, arată un comunicat al ANRC.

În urma acestor acceptări, vor fi armonizate activităţile de reglementare ale ANRC cu tendinţele identificate de autori-tă-ţile similare din statele europene, iar piaţa românească de comunicaţii electronice va fi promovată în plan european. De asemenea, reprezentanţii ANRC vor avea posibilitatea unui schimb de experienţă cu ceilalţi reglementatori europeni, participînd şi la elaborarea unor principii la nivel european, cu aplicare la nivel naţional.

Grupul Reglementatorilor Independenţi a fost înfiinţat în 1997, ca un grup al autorităţilor de reglementare în comunicaţii din Europa. Scopul grupului îl constituie dezbaterea şi stabilirea, atît a principiilor de reglementare referitoare la interconectare, tarife sau serviciul universal, cît şi a problemelor legate de dezvoltarea pieţei europene de telecomunicaţii. În pre-zent, grupul numără 31 de membri, după primirea Româ-niei şi Bulgariei.

Grupul Reglementatorilor Europeni pentru Reţele şi Servicii de Comunicaţii a fost înfiinţat în 2002, prin decizia Comisiei Europene. Rolul ERG este de a asis-ta şi consilia Comisia Europeană în scopul aplicării uniforme a acquis-ului în domeniul comunicaţiilor electronice.

Cele două organisme cooperează pentru a elimina diferen-ţele care există între pieţele de comunicaţii ale statelor europene, în vederea consolidării pieţei comune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb