Ţara noastră şi Bulgaria interzic unor avioane ruseşti oferite Serbiei să survoleze spaţiile lor aeriene

A.C.
Internaţional / 5 aprilie 2017

Ţara noastră şi Bulgaria interzic unor avioane ruseşti oferite Serbiei să survoleze spaţiile lor aeriene

Ţara noastră şi Bulgaria au interzis unor aeronave MiG29 oferite de Moscova Belgradului să survoleze spaţiile lor aeriene, au declarat surse apropiate dosarului, citate de Serbia Info. În aceste condiţii, aeronavele ar putea fi livrate sub formă de piese.

Analistul militar Miroslav Lazanski crede că avioanele ar fi ajuns deja în Serbia, dacă România şi Bulgaria şi-ar fi dat acceptul pentru survol, scrie News.ro, citat de Hotnews.

Lazanski a explicat: "Nu este din cauza voinţei lor, ci din cauza NATO. Acum negociem cu ei, pentru a nu fi nevoiţi să dezmembrăm aeronavele şi apoi să le transportăm cu aeronave de transport. Ruta logică pentru ele este numai pe deasupra României şi Bulgariei, pentru că, dacă ar trece pe deasupra Ungariei, mai întâi ar trebui să treacă pe deasupra Ucrainei, care nu permite acest lucru".

Analistul militar a adăugat: "Ar fi mult mai bine şi mai spectaculos dacă aeronavele ar veni la noi întregi, pentru a putea organiza o sărbătoare şi, în al doilea rând, dacă aeronavele sunt dezmembrate, sunt complicaţii şi numai două pot încăpea într-o aeronava mare, transportul este mai scump şi totul este mai complicat. Asamblarea nu ar fi o problema atât de mare, pentru că numai aripile sunt scoase".

Analistul militar Vlade Radulovici este de aceeaşi părere.

Analistul militar a mai precizat: "Aşteptăm aeronavele în perioada următoare, dar suntem martori şi la o prelungire. Nu este vorba despre gelozia românilor şi bulgarilor în privinţa aeronavelor pe care le primim ca motiv pentru care au interzis survolul. Adevărul este că România şi Bulgaria sunt membri NATO, de aceea sunt luate deciziile, respectate şi implementate. Deci tot ceea ce se întâmplă nu ţine de Serbia direct sau de aceste ţări, ci este o confruntare directă între NATO şi Rusia".

Expertul Lazanski a asigurat: "Am avut o situaţie similară cu elicopterele MI17 pe care le-am cumpărat şi au ajuns dezmembrate. Am putea asambla aeronavele MiG cu supraveghere şi asistenţă din partea ruşilor".

Expertul a amintit că nu este prima dată când se întâmplă un astfel de lucru.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb