Ţăranii ieşeni şantajează compania Transgaz

Doru Mocanu,IaŞi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 mai 2009

Dragomir Tomaşeschi, subprefect al judeţului Iaşi, a declarat că reprezentanţii Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale "Transgaz" SA susţin că sunt şantajaţi de către ţăranii din judeţul Iaşi pe ale căror terenuri se realizează lucrări de extinderi sau modernizări la conductele de gaz. "M-am întâlnit cu reprezentantul zonal al Transgaz, care ne-a anunţat că lucrează la un sistem de aprovizionare cu gaz pe traseele Hârlău -Botoşani şi Negreşti - Iaşi, având ca scop egalizarea presiunii, pentru a elimina problemele de presiune a gazului pe timpul iernii. Din acest motiv sunt nevoiţi să discute cu proprietari privaţi, primării şi cu cei de la Direcţia Silvică. Transgaz nu achiziţionează teren, dar trebuie să strice terenul pe acele trasee şi să achite proprietarilor contravaloarea produselor agricole. Reprezentanţii societăţii s-au plâns că sunt şantajaţi de unii proprietari, care le cer sume colosale", a declarat Dragomir Tomaşeschi.

Acesta a făcut un apel către locuitorii judeţul Iaşi să înceteze astfel de practici, întrucât modernizările făcute de Transgaz sunt în folosul lor. "Am cerut o listă cu toate problemele întâmpinate. Am vorbit şi cu prefectul de la Botoşani. Fac un apel la ieşeni: cei de la Transgaz doresc şi au fonduri să efectueze acele lucrări, dar trebuie să fie sprijiniţi. În plus, orice sincopă în această activitate face ca societatea să-şi trimită acasă muncitorii", a mai spus Tomaşeschi.

Transgaz SA efectuează două lucrări în judeţul Iaşi, una la o magis­trală ce leagă judeţul Botoşani de oraşul Hârlău, iar cealaltă magistrală leagă localitatea vasluiană Negreşti de Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb