Tăriceanu a lansat Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 13 iunie 2014

Tăriceanu a lansat Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a lansat, ieri, în prezenţa mai multor parlamentari liberali, Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale.

În această ocazie, Călin Popescu Tăriceanu a spus că istoria celor 150 de ani de activitate a instituţiei pe care o conduce reprezintă un argument împotriva desfiinţării acestei Camere şi, totodată, a bicameralismului.

La rândul său, senatorul PNL Daniel Barbu, care a deschis lucrările, a afirmat că noul grup de iniţiativă este motivat de conştiinţă, adăugând că liberalismul trebuie să rămână viu.

Printre participanţii la evenimentul de ieri s-au numărat Mihai Stănişoară, Ovidiu Silaghi, Andrei Gerea, Cristian David, Daniel Chiţoiu şi Sorin Ilieşiu.

Deputatul liberal Mihai Stănişoară a declaratat, citat de Mediafax, că se alătură Grupului de Iniţiativă pentru păstrarea Identităţii Liberale, afirmând că mişcarea este "un câştig pentru liberalismul autentic" şi că se vor mai alătura parlamentari, aleşi locali şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Stănişoară a precizat: "Apreciez că este un semn de seriozitate politică existenţa Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Indentităţii Liberale. Sunt un om responsabil şi serios şi vă spun foarte clar şi deschis că acest Grup de Iniţiativă va fi un câştig pentru liberalismul autentic din România". Deputatul de Mehedinţi a transmis şi un mesaj ferm liberalilor care nu sunt decişi să îl urmeze pe Călin Popescu Tăriceanu în Grupul de Initiaţivă pentru Păstrarea Indentităţii Liberal, considerând că principalul scop al mişcării este acela de a câştiga încrederea electoratului de dreapta: "Le spun clar şi răspicat colegilor mei: nu aşa ne vom recâştiga poziţia pe care o merităm în societatea românească. Le spun amical şi sincer celor care vor să conducă mişcarea liberală din România: trebuie să dovediţi că sunteţi liberali autentici, şi aceasta nu doar prin vorbe, ci şi prin fapte. Fiecare cetăţean cu simpatii de dreapta din această ţară, pentru a ne acorda votul său, trebuie să primească de la noi un mesaj clar despre cum îi vom sprijini pe cei care aduc valoare adaugată acestei ţări, despre cum vom stimula initiaţiva individuală, despre cum îi vom ajuta pe salariaţi şi pe antreprenori deopotrivă să câştige mai mulţi bani pentru a relansa consumul, despre cum vom dezvolta agricultura de care depinde aproape jumătate din locuitorii acestei ţări, despre cum vom ocroti societatea civilă şi drepturile omului.

Călin Popescu Tăriceanu afirma, în luna februarie, că urmează să înfiinţeze un nou partid liberal, în martie precizând că renunţă la acest demers şi anunţând că va înfiinţa o platformă economică liberală.

El a menţionat că vor fi şi parlamentari PNL care vor face parte din acest grup de iniţiativă.

"Grupul de iniţiativă se constituie ca un semnal de alarmă pentru derapajele pe care PNL le înregistrează în acest moment. Mă refer la abaterile de la statut, la deciziile referitoare la fuziunea cu PDL, la părăsirea familiei liberalilor europeni şi trecerea în familia populară, la nivelul PE", a spus Tăriceanu.

Acesta a precizat că noul grup va avea un rol şi în interiorul PNL şi în exteriorul lui.

La sfârşitul lunii februarie, când PNL a ieşit din USL, fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat demisia din partid.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb