TĂRICEANU CĂTRE IOHANNIS: "Vă consider un om politic orbit de putere, asemenea lui Băsescu"

ALEXANDRA CISMARU
Politică / 30 septembrie 2017

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îl acuză pe şeful statului că este un om politic ''orbit de putere'', asemenea lui Traian Băsescu, el declarându-se adversarul ''sistemului politic ocult de putere'' din România şi al lui Klaus Iohannis.

Tăriceanu a scris ieri, pe Facebook: "Vă consider un om politic orbit de putere (asemenea fostului preşedinte Băsescu), care încearcă să vândă în continuare românilor iluzia că spectacolul regizat al cătuşelor ar fi de fapt lupta anticorupţie, când este o luptă împotriva democraţiei şi a statului de drept. Iluzia pe care încercaţi să o întreţineţi este, însă, cel mai mare pericol pentru România de astăzi. De aceea, voi continua să o demasc şi voi continua să acţionez conform principiilor liberale în care cred, iar protejarea libertăţilor cetăţenilor este pe primul loc. Asta mă face adversarul sistemului ocult de putere şi, pe cale de consecinţă, adversarul dumneavoastră. Sper măcar ca pe viitor să aveţi curajul să vă susţineţi personal punctele de vedere, nu prin intermediari".

Conform sursei, preşedintele Senatului mai spune că şeful statului este îngrijorat de soarta românilor doar atunci când îi convine pentru a critica actualul Guvern.

Călin Popescu-Tăriceanu a menţionat: "Domnule preşedinte, niciun român nu este mulţumit să crească preţul la benzină şi motorină, dar întrebarea pe care mi-o pun este de ce sunteţi îngrijorat de soarta românilor doar când vă convine pentru a critica Guvernul. De ce aţi tăcut mâlc atunci când eliminarea supraaccizei nu s-a regăsit în scăderea preţului la carburanţi la început de 2017? Simplu: pentru că nu aţi fi obţinut niciun potenţial beneficiu electoral, situându-vă pe aceeaşi poziţie cu Guvernul PSD - ALDE".

Potrivit declaraţiilor acestuia, Iohannis a devenit, din beneficiar al unui sistem ocult de putere, patronul acestuia, în scopul de a-şi asigura un al doilea mandat de preşedinte al României.

Tăriceanu a adăugat: "Ceea ce mi se pare mult mai grav, pentru că ţine direct de responsabilităţile constituţionale pe care le aveţi, este încurajarea abuzurilor şi exceselor unui sistem ocult de putere de la nivelul instituţiilor de forţă. În trecut, v-aţi mulţumit să fiţi beneficiarul acestor excese şi abuzuri, atunci când într-un mod nedemocratic v-aţi instalat Guvernul dvs. Acum, din beneficiar aţi ajuns patronul acestui sistem şi principalul său apărător. De ce? Simplu: pentru că este singura cale prin care consideraţi că veţi câştiga al doilea mandat. Aţi arătat tuturor românilor că aţi dat greş în alegerea Guvernului Cioloş, care a reprezentat un dezastru pentru România generat de incompetenţă şi rea-voinţă. Apoi, aţi arătat că aţi dat greş şi în reformarea partidului dvs. Îşi amintesc toţi românii când încurajaţi partidele să aducă oameni noi şi 'curaţi', adică pioni docili ai sistemului ocult de putere. PNL a jucat cum a dorit preşedintele şi a cules un dezastru electoral în 2016. Două eşecuri usturătoare, după care aţi rămas în postura de a încerca să vindeţi românilor o singură iluzie: a luptei anticorupţie".

Conform sursei, el crede însă că "iluzia" luptei anticorupţie începe să se destrame, iar marea majoritate a românilor doresc ca "abuzurile şi excesele" din justiţie să înceteze.

Tăriceanu, reafirmându-şi, totodată, sprijinul faţă de legile Justiţiei propuse de ministrul Tudorel Toader, a menţionat: "Marea problemă este că iluzia pe care încercaţi să o întreţineţi începe să se destrame, iar dumneavoastră începeţi să pedalaţi în gol, desprins de realitatea românilor şi de ceea ce vor ei. Marea majoritate a românilor vor ca abuzurile şi excesele din sistemul de justiţie să înceteze, ca lupta anticorupţie să nu mai fie folosită ca paravan pentru eliminarea adversarilor politici. Marea majoritate a românilor vor ca şefa DNA să nu mai sfideze Parlamentul şi să spună public adevărul despre noaptea alegerilor din 2009. Pe toate aceste subiecte esenţiale pentru viitorul României, dumneavoastră vă aflaţi împotriva opiniei românilor. Marea majoritate a românilor şi din ce în ce mai mulţi magistraţi oneşti îşi doresc un sistem de justiţie reformat".

Potrivit sursei citate, preşedintele Senatului consideră că şeful statului e deranjat că prin aceste legi nu mai poate numi şefii în justiţie - Parchet şi DNA -, diminuându-şi astfel puterea şi influenţa politică.

Tăriceanu a explicat: "Ceea ce vă deranjează cel mai mult la aceste legi este că nu veţi mai decide dumneavoastră, ca om politic, cine vor fi şefii Parchetului şi DNA. Adică, mai concret, vă supără că veţi avea mai puţină putere şi influenţă politică. Este adevărat, o să fie mai puţin bine pentru dumneavoastră, dar va fi mult mai bine pentru sistemul de justiţie care va avea o şansă în plus să se însănătoşească. În acest fel, puterea nu va mai sta în pixul unui singur om, iar alegerea şefilor acestor structuri va fi făcută în urma dezbaterilor şi votului din CSM. Mai mult, consider că sunt necesare iniţiative legislative suplimentare, pentru a ne asigura că drepturile şi libertăţile românilor sunt respectate. Aceleaşi drepturi şi libertăţi pe care văd că sunteţi dispus să le călcaţi în picioare pentru a câştiga un al doilea mandat. Sunt legi pe care le voi susţine cum este cea privind crearea unei agenţii independente care să se asigure că nu se mai comit abuzuri în ascultarea telefoanelor cetăţenilor".

Preşedintele Senatului îi transmite totodată lui Klaus Iohannis că se află pe poziţii "iremediabil opuse".

"Eu susţin democraţia, drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Dumneavoastră susţineţi un sistem ocult de putere şi închideţi ochii la abuzuri. Eu susţin un Parlament puternic. Dumneavoastră susţineţi un Parlament subordonat şi controlabil prin spectacolul televizat al cătuşelor", menţionează Călin Popescu-Tăriceanu.

Afirmaţiile acestuia vin după ce joi Tăriceanu i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că patronează sistemul ocult din România şi că atacă Guvernul pentru a instala în locul actualului Executiv un guvern tehnocrat.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, i-a transmis lui Călin Popescu Tăriceanu că şeful statului îşi doreşte ca Guvernul să aibă rezultate bune pentru ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Pacat ca nu are mai multa sustinere, dl Tariceanu. Si pacat ca s-a desprins de PNL inainte de a veni pe val dl.WKJ. Daca ar fi stat sa l sustina la acel moment pe Antonescu, azi ar fi fost presedintele PNL

    Oamenii cu gandire liberala sunt bulversati. Unii cred in continuare in Pnl desi Orban se compromite si este de nerecunoscut - de frica catuselor a ales sa joace imoptriva convingerilot pe care le clama pe vremea lui Basescu.

    Dl.Tariceanu are un discurs corect. Ii recomand sa caute solutii sa ajunga la inimile tinerilor care nu au azi niciun model, niciun reper. Ar trebui sa mearga la facultati sa tina cursuri despre democratie. Sa le explice direct tinerilor cum e cu separarea puterilor si la ce s-a ajuns in trecut cand populatia a fost contransa prin mijloacele represive. Deci, domnule Tariceanu, adresati-va tinerilor, veniti cu solutii pentru atragerea lor in particparea la consolidarea statului. E timpul sa-i prealuati de la USR, un partid in care am vazut cu totii, membrii sint in "misiune" si servesc interese antinationale. 

    traieste pe alte meleaguri si nu intr-un stat de drept! Se considera deasupra legii si orice masura luata de institutiile judiciare le considera lovituri de stat ca si stim noi cine. Oare are ceva de ascuns?

    1. Vorbesti de Kovesi care n-a mers in Parlament s-si recunoasca prezenta in sufrageria in care s-a coordonat fraudarea alegerilor?

      Vorbesti despre Lazar care a tergiversat predarea dosarului in care Kovesi este nominalizata oficial ca fiind prezenta in sufrageria lui Oprea?

      N-au nimic de ascuns, mafia securista judiciara este pe față. 

    Klaus Iohannis e din pacate si mut de putere nu doar orbit. De departe o mare deceptie. Fara carisma, plat, insipid, pe langa subiect, neinspirat, lipsit de substanta so enumerarea ar putea continua, acest individ traieste in lumea lui care nu are nimic a face cu Romania. Este o constatare trista pe care fie ca ne pkace die ca nu trebuie sa o admitem daca vrem sa fim obiectivi.

    1. Adica...fii mai explicit...ce-ar trebui sa faca ??? fata ded prerogativele pe care le are pe functia care o detine...???? Decat carisma si isipid marca Tariceanu mai bine,,,pleci din aceasta tara hartuita numai de penali.

      Ambele teorii le cunosc. Si cea cu prerogativele si cea cu penalii. Sunt convins ca habar n-ai care sunt prerogativele presedintelui dar vestea buna este ca se pare ca macar presedintele nu are habar. Cat priveste teza cu penalii, tot domnul presedinte ar putea intr-un moment de sinceritate sa confirme ce subtire este granita intre a fi sau nu penal. Si pentru fapte reale nu inventate sau fortate ca in cazul lui Tariceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb