Tăriceanu i-a asigurat pe europeni că este hotărât să-şi ducă până la capăt mandatul

Ziarul BURSA #Politică / 22 septembrie 2006

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Parlamentului European (PE), Josep Borrell, că va pleda pentru stabilitate pe scena politică românească şi după aderarea României la UE, încercând să-şi ducă până la capăt mandatul. Şeful executivului de la Bucureşti a declarat că, în ciuda "imponderabilului" care există întotdeauna în viaţa politică, el este hotărât să-şi ducă până la capăt mandatul, atâta vreme cât va avea de partea lui o majoritate parlamentară.

Tăriceanu a subliniat că, de la 1 ianuarie 2007, când România urmează să adere la UE, vor exista probleme mai importante decât confruntările politice. Integrarea propriu-zisă şi încercarea de a obţine beneficii de pe urma acesteia, în special pentru cetăţenii români, trebuie să fie adevăratele priorităţi, a spus el. "Europenii ne dau, dar nu ne pun în traistă", a afirmat şeful executivului, subliniind că un domeniu prioritar după 1 ianuarie 2007 va fi acela al obţinerii fondurilor europene necesare continuării reformelor deja angajate de ţara noastră.

Tăriceanu: "Nu există un pericol al imigraţiei masive dinspre România"

Nu există un pericol al imigraţiei masive dinspre România odată cu aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, a spus ieri la Bruxelles, primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu. Şeful executivului a spus că vârful imigraţiei a fost atins în a doua parte a anilor "90 şi a vizat cu precădere două ţări, Spania şi Italia, în care românii au fost apreciaţi pentru calităţile lor. Tăriceanu a subliniat că la un ritm de creştere economică, pentru acest an, de 7% din PIB, în condiţiile dublării volumului de investiţii, ale unui nivel scăzut de şomaj şi chiar a unei penurii de forţă de muncă în sectorul construcţiilor, IT şi bancar, românii nu se vor îngrămădi să-şi caute de muncă în Occident. Premierul român şi-a sprijinit afirmaţiile pe studii realizate chiar în Marea Britanie şi în Austria. La rândul său, preşedintele Parlamentului European, Josep Borrell, a afirmat că fluxurile migraţioniste dinspre România au avut deja loc şi deocamdată niciun lider de grup politic european nu a cerut ca României să-i fie impusă vreo restricţie în acest sens.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a precizat ieri că România va desemna un comisar european căruia să nu i se poată reproşa nimic din punct de vedere politic sau profesional. "Vom trimite un candidat căruia să nu i se poată reproşa ceva din punct de vedere al trecutului politic şi îmi doresc să aibă un profil politic şi profesional care să îl facă să reprezinte cât mai bine România", a spus premierul român. El a subliniat că nici apartenenţa politică nu va fi un criteriu în alegerea viitorului comisar european din partea României. "Nu apartenenţa la partidul pe care-l reprezint va fi principalul criteriu, ci calităţile şi capacităţile lui de a reprezenta România în această instituţie care este Comisia Europeană", a afirmat Tăriceanu, adăugând că înaltul funcţionar desemnat de România nu va reprezenta interesele ţării noastre, ci se va afla în slujba tuturor cetăţenilor Europei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb