Tăriceanu îi răspunde lui Băsescu: APIA va fi capabilă să îşi rezolve problemele singură

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 17 octombrie 2007

Tăriceanu îi răspunde lui Băsescu: APIA va fi capabilă să îşi rezolve problemele singură

Primul-ministru Călin Po­pes­cu-Tăriceanu i-a transmis, ieri, preşedintelui Traian Băsescu că Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură îşi va rezolva singură problemele până la data convenită cu Comisia Europeană. APIA va deveni operaţională până la data convenită cu Comisia Europea­nă şi nu este nevoie ca preşedintele Băsescu să intervină la Bruxelles pentru a evita activarea clauzei de salvgardare în agricultură, a afirmat premierul, la finalul întâlnirii de lucru avute la Ministerul Agriculturii, cu prilejul instalării în funcţie a noului minis­tru Dacian Cioloş. Şeful Executivului a ţinut să explice de la bun început că funcţionarii de la Bruxelles nu ţin cont de astfel de intervenţii când este vorba despre activarea unei clauze de salvgardare. "Domnul preşedinte, care ne-a obişnuit cu o serie de amabilităţi, i-a spus domnului minis­tru: <Ştiu că n-o să vă puteţi face treaba până la data limită, să puneţi în funcţiune şi să operaţionalizaţi APIA, dar eu am să vorbesc la Bruxelles ca să nu se aplice clauza de salv­gardare României, care va suferi o ruşine>. Vreau să vă spun un lucru: clauza de salvgardare nu se aplică pornind de la considerente politice şi nu se va ridica sau aplica din motive politice sau ca urmare a unor negocieri, în vechiul mod balcanic", a declarat Tăriceanu.

Premierul a subliniat că decizia se ia atunci când Comisia Europeană constată că nu au fost luate toate măsurile necesare pentru derularea corectă şi fără risc de a se face greşeli a subvenţiilor acordate de UE. Tăriceanu a arătat însă că situaţia nu este cea prezentată de preşedinte, iar autorităţile române vor reuşi să evite ris­cul activării clauzei de salvgardare ca urmare a măsurilor şi a programului iniţiat deja. "Datorită acestui program, a măsurilor care au fost luate, va fi capabil (ministrul Cioloş - n.r.) ca, până la data convenită cu Comisia Europeană, să fie cu treaba făcută şi nu va fi nevoie de nicio intervenţie politică a nimănui. Cu toate că nu îi refuz ajutorul preşedintelui, cu toate că în trecut nu prea am beneficiat de el, n-am prea observat să beneficiem de el. Sigur, că fiecare român care poate să ajute România, inclusiv preşedintele, este binevenit, dar nu va fi nevoie", a declarat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu. Preşedintele Traian Băses­cu i-a transmis, luni, noului ministru al Agriculturii, cu prilejul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură, că se poate baza pe întreg sprijinul său politic.

"Vă garantez tot sprijinul meu politic şi, în măsura în care veţi considera că, dincolo de ceea ce vă voi informa că fac, este nevoie de mai mult, vă rog să mă ţineţi la curent. A avea clauza de salvgardare aplicată ar fi o ruşine. Româ­nia trebuie să evite acest lucru, iar dumneavoastră, indiferent care vor fi criticile la care veţi fi supus, trebuie să ştiţi că esenţial este să faceţi să se vadă un progres în aceas­tă direcţie. În ce priveşte APIA, vă voi da tot sprijinul politic prin susţinerile la Bruxelles legat de orice progres pe care-l înregistraţi. Vă asigur că sunt gata să o fac şi în această săptămână, când voi fi la Lisabona, la summit-ul informal al Consiliului European", a afirmat Băsescu, cerându-i noului ministru să-l ţină la curent cu evoluţiile din agricultură

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb