TĂRICEANU: "La Corlăţean nu este vorba de abuz în serviciu în sensul în care este incriminat în Codul penal"

Andrei Stan
Anticorupţie / 22 mai 2016

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că în cazul fostului ministru de Externe Titus Corlăţean nu este vorba de vorba de abuz în serviciu în sensul în care această infracţiune este incriminată în Codul penal.

"Cred că în situaţia dată premisele sunt greşite. Dacă cineva a profitat de pe urma întregului scandal care a fost generat de aglomeraţia la secţiile de votare, atunci ar trebui să fie Klaus Iohannis cel care a beneficiat de pe urma aşa-zisului abuz în serviciu făcut de Titus Corlăţean. Să fim serioşi! Nimeni nu putea să anticipeze care va fi numărul de votanţi având în vedere că acesta a crescut probabil în raport exponenţial în raport cu alegerile precedente. În al doilea rând, aş aminti că Titus Corlăţean şi-a asumat, din punct de vedere politic, această situaţie şi a demisionat. Aici nu este vorba de abuz în serviciu în sensul în care este el incriminat în Codul penal. Sunt decizii politice pentru care oamenii politici, în general, plătesc. Fie sunt sancţionaţi de electorat, fie îşi asumă ei greşelile cum a fost cazul lui Titus Corlăţean care a adoptat o atitudine foarte corectă şi foarte onorantă pentru el", a declarat astăzi Tăriceanu, potrivit Agerpres.

El a precizat că ar putea exista probleme cu privire la întrunirea cvorumului la şedinţa conducerii Senatului pentru a discuta calendarul privind solicitarea DNA.

"Calendarul este cel prevăzut de Regulamentul de funcţionare a Senatului, problema nu este stabilirea calendarului, ci întrunirea cvorumului la şedinţa BP. Dacă săptămâna trecută, unii dintre membri Biroului au putut invoca, să-i spunem, convocarea de pe o zi pe alta, acum că a fost o săptămână de interval cred că nu mai au niciun motiv să absenteze", a spus Tăriceanu, după ce a participat la o acţiune electorală în Parcul Herăstrău.

Biroul permanent al Senatului nu s-a putut întruni, marţi, pentru a lua o decizie privind procedura referitoare la cererea DNA de începere a urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlăţean, nefiind cvorum de şedinţă.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că a reprogramat şedinţa pentru luni, la ora 11:00.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut luni sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul "Vot Diaspora 2014". Potrivit unui comunicat DNA, procurorii vor să efectueze urmărirea penală faţă de Corlăţean în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb