Tăriceanu: "Până nu conduci Trabantul bine, nu are rost să discutăm de Formula 1"

Politică / 10 ianuarie 2018

Tăriceanu: "Până nu conduci Trabantul bine, nu are rost să discutăm de Formula 1"

Tăriceanu: "Tudose nu m-a informat direct privind intenţia de restructurare a Guvernului"

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat ieri, referindu-se la afirmaţia premierului Mihai Tudose despre restructurarea Guvernului, că acesta nu l-a informat direct cu privire la o astfel de intenţie, reamintind că actuala formulă guvernamentală este bazată pe un protocol PSD - ALDE, potrivit News.ro . Tăriceanu a comentat şi informaţiile conform cărora Mihai Tudose ar fi afirmat în şedinţa Comitetului Executiv al PSD că nu poate conduce un Trabant şi participa la Formula 1, apreciind că "mai întâi trebuie să înveţi să conduci bine Trabantul": "N-am nicio informare directă de la prim-ministru cu privire la dorinţa domniei sale de a face o restructurare. Actuala formulă de guvernare, care se bazează pe o coaliţie PSD-ALDE, a fost subiectul unui protocol convenit şi aprobat de cele două partide în decembrie 2016, după alegeri. Deci, produsul acestei înţelegeri e actuala formulă de guvernare".

El a adăugat că, dacă există o astfel de intenţie, Tudose poate veni într-o şedinţă a coaliţiei pentru a-şi prezenta intenţia: "Dacă se doreşte aşa ceva, ceea ce eu nu sunt sută la sută convins, dar dacă premierul doreşte poate să vină într-o şedinţă de coaliţie şi să discutăm la nivel informal întâi despre dorinţa, intenţia şi despre soluţiile referitoare".

El a comentat ironic şi afirmaţiile pe care prim-ministrul le-ar fi făcut în şedinţa de luni a Comitetului Executiv al PSD, afirmaţii conform cărora, ca argument în favoarea restructurării Guvernului, ar fi spus că nu poate conduce un Trabant şi apoi să participe la Formula 1. "Eu sunt de părere, care mai ştiu cum e cu maşinile, că e bine să înveţi să conduci Trabantul bine şi după aia îţi pui problema, eventual, de Formula 1, dar până nu conduci Trabantul bine, n-are rost să discutăm de Formula 1", a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu: "Fac un apel colegial la cei din PSD să se concentreze pe agenda publică"

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a făcut apel la PSD să se concentreze pe agenda publică, argumentând că cetăţenii sunt extrem de puţin interesaţi câte şedinţe se fac pe săptămână, câte şedinţe face guvernul sau câţi miniştri are guvernul. El a apreciat că oamenii vor creştere economică şi locuri de muncă, motiv pentru care activitatea coaliţiei trebuie să se concentreze asupra acestor aspecte, nu pe dispute sterile şi dăunătoare pentru percepţia asupra actului de guvernare.

Tăriceanu a spus: "Fac un apel colegial la cei din PSD, având în vedere că suntem parteneri în coaliţie, deci în calitate de partener în coaliţie, fac un apel la cei din PSD care sunt frământaţi, probabil fiecare având motivele bine justificate, de evoluţiile politice şi de viitor, să se concentreze cu precădere - aceasta este şi abordarea mea şi de aceea îmi permit să dau acest sfat - pe agenda publică, pe agenda cetăţeanului. Oamenii sunt extrem de puţin interesaţi câte şedinţe facem pe săptămână, câte şedinţe face guvernul, câţi miniştri are guvernul. Ei sunt interesaţi de calitatea actului politic în Parlament şi de calitatea actului de guvernare".

El a susţinut că "oamenii sunt interesaţi de subiecte care ţin de viaţa de zi cu zi, cetăţenii doresc să resimtă creşterea economică în buzunarele lor, oamenii doresc ca economia să performeze".

El a apreciat că tocmai din acest motiv activitatea nu trebuie să se concentreze pe dispute sterile, fără însă a contesta dreptul fiecăruia de a-şi expune punctul de vedere: "Pe acestea ar trebui să ne concentrăm şi nu pe dispute care, uneori le calific drept sterile, nefolositoare, mai mult de-atât cred că dăunătoare pentru percepţia actului politic şi actului de guvernare pe care îl exercităm împreună. Nu contest dreptul fiecăruia de a-şi expune punctul de vedere. Din contră, şi democraţia internă şi libertatea de exprimare sunt esenţiale pentru calitatea actului politic în general, a politicilor în general".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Intri in parlament cu Trabant , ieși cu Porsche.

    Da' cine i-a dat Trabantu', Basescu ??!!?? Nu tot voi c*l*i*c*a* de b*o*r*f*a*s*i* din shparlament ??!!?? Tudose o fi el mai din topor asa. dar va spune pe fata cat de INCOMPETENTI sunteti ! AFARA cu shpagarii din guvern !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb