TĂRICEANU: "Pilonul 2 de pensii nu se desfiinţează"

V.D.
Politică / 20 mai 2018

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat ieri, la Timişoara, că Pilonul 2 de pensii nu se desfiinţează, ci este susţinut de ALDE, în timp ce PNL face campanie de strângere de semnături "pentru ceva care nu se desfiinţează".

"Noi suntem susţinători ai Pilonului 2 de pensii şi nu s-a pus niciun moment problema eliminării lui, dar PNL face campanie de strângere de semnături pentru ceva care nu se desfiinţează. (...). Prin soluţiile pe care le-am adoptat anul acesta şi anul trecut, pot spune că deficitul bugetului de pensii s-a diminuat la jumătate", a afirmat Tăriceanu.

El a reiterat necesitatea Pilonului 2 de pensii ca instrument care să asigure o viaţă mai bună pentru cei care ajung la vârsta pensionării, precizând că evoluţia demografică a României nu este favorabilă. "Prin urmare, bugetul de pensii de stat va fi supus unor tensiuni majore. Nu întrevedem posibilitatea unor creşteri substanţiale a pensiilor de stat pe termen lung, nu în perioada următoare; în perioada următoare vom face ceea ce ne-am angajat prin programul de guvernare", a subliniat liderul ALDE.

Potrivit acestuia, peste 10-15 ani, va ieşi la pensie un segment de populaţie - "decreţeii" - şi atunci va fi o presiune foarte mare pe bugetul de pensii de stat. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu, a exprimat opinia că existenţa unui instrument suplimentar de economisire este foarte util.

"Mai este util Pilonul 2 de pensii pentru că pentru o persoană care a cotizat la Pilonul 2 de pensii şi ajunge la vârsta de pensionare, poate să primească banii înapoi, toţi deodată sau eşalonat pe o anumită perioadă, cum doreşte, dar dacă persoana respectivă, din diferite motive decedează, sumele acumulate de el în Pilonul 2 de pensii nu se pierd, ci revin familiei, moştenitorilor, pe când pensia de stat, chiar dacă ai contribuit o viaţă întreagă, după ce ai încheiat socotelile cu cele lumeşti, nu mai plăteşte statul nimic moştenitorilor", a explicat Tăriceanu.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Ar trebui ca oamenii sa aiba libertatea de a alege unde isi plaseaza banii.

    Pilonul II este un fel de capuseala privata (daca apuci pensia, primesti inapoi exact atat cat ai dat, fara indexari cu rata inflatiei etc.). Astazi ai cotizat cu 10 lei, peste 30 ani cand iesi la pensie vei primi inapoi cei 10 lei dati astazi (numai ca atunci nu vei mai cumpara cu ei nici 10% din cate poti cumpara acum). A se vedea studiul KMPG. Oamenii trebuie sa stie cum stau lucrurile si apoi sa fie lasati sa aleaga. 

    1. In 2008 am inceput sa cotizez la Fondul de pensii administrat privat AZT Viitorul Tau

      (1 unitate de fond =10 lei ) 

      azi  

      (1 unitate de fond =21,413835 lei )

      deci la stat m-ai iei praful de pe toba dupa cei 10 ani de cotizatie daca dai coltul.Banii tai se duc pe pensii speciale ale celor de la PSD-ALDE. 

      Cotizezi pentru pensie timp de 35-50 de ani. Vorbesti despre o perioada de dezinflatie. Pe durata a 4 decenii nu ai cum sa nu ai si perioade cu inflatie semnificativa, timp in care unitatile tale de fond se fac praf.

      Ce pensii a platit pana acum AZT Viitorul Tau? Sa vezi ce va fi cand va incepe sa plateasca pensii.

      Si invata sa scrii. 

      Au cotizat liniștiți la stat.

      Azi își încasează pensiile dacă vrea cineva să împrumute România? 

      In teorie ai oarecare dreptate, In Practica banii merg deja in buzunarele celor cu pensiile speciale. Inflatia Este o crima si este alimentata de politicile psd cu georgescu si Valcu in Frunte, sustinuti de dragnea.

      Suntem pe locul 5 in europa la randamente

      Inflația, la nivel global, este rodul sistemului financiar bazat pe rezerve fracționare. Băncile tiparesc bani și constituie ulterior rezerve pentru banii pusi in circulatie.

      Inflatia din Romania este realizata in primul rand de evolutia cursului, pe fondul absentei economiei reale. Dragnea si restul dusmanilor tai se ocupa tocmai cu dezvoltarea economiei reale. Austeritatea pentru sărăntoci înseamnă sărăcie veșnică, orice ar spune Mihaie Boboc, cu randamentele lui fantasmagorice la leu, o monedă condamnată la devalorizare pe termen lung. 

      Mi-a placut cea mai buna gluma a zilei: "Dragnea si restul dusmanilor tai se ocupa tocmai cu dezvoltarea economiei reale."

      In contextul noilor descoperiri ale stiintei si tehnicii, Secretariatul General al Guvernului "tocmai" ce a transmis o preocupare majora a lui Dragnea catre Parlament: Stoparea platii intre 1 iulie si 31 decembrie 2018 a cotei deja ciuntite aferente PILONULUI. 

      Austeritatea pentru sarantoci inseamna pensii speciale pentru "sarantoci". 

      Cat despre "randament", ai dreptate, suntem pe locul 5 (cinci) in Europa. Dar este vorba de randamentul administratorilor fondurilor. Dar poti da o mana de ajutor, tot cu bunavointa SGG, sa ajunga langa bancheri, pe locul 1 (intai) la randament. Si in folosul sarantocilor, desigur.

      Este certitudine știinșifică faptul că planeta s-a umplut de gunoaie.

      Din 2011, de când PSD a ajuns la guvernare, România are creștere economică.

      Până nu am scăpat de slugoii Securității, economia a fost în derivă. 

    Daca ciuma rosie trebuia sa mai faca tampenie, acum a facut-o si una inca mare! Daca nici acum nu vom iesi in strada masiv sa-i alungam pe acesti hoti de la conducerea tarii, atunci ne meritam soarta! Merita sa fie arsi pe rug nemernicii! Huo PSD-ALDE!

    1. Ieși în stradă masiv. Dar ai putea să mai dai jos din burtă. Diabetul înseamnă moarte.

      Iesitul in strada e o gargara Stiati ca neprezentandu-te la vot i-ai ales de fapt tocmai pe cei pe care nu i-ai fi dorit Alta data reflectati si fiti atenti fabricantii de imagini artificiale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb