Tăriceanu promite "toleranţă zero" faţă de corupţii din administraţie

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 24 iulie 2008

Tăriceanu promite "toleranţă zero" faţă de corupţii din administraţie

Guvernul este hotărât să continue politica de toleranţă zero faţă de cei care îşi folosesc funcţia publică pentru a se îmbogăţi, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu, după ce Comisia Europeană (CE) a dat publicităţii raportul privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe domeniul Justiţiei şi luptei anticorupţie.

Domnia sa a explicat: "Raportul CE evidenţiază o serie de evoluţii pozitive, progrese care ne arată că România merge înainte pe drumul cel bun.

Suntem hotărâţi să continuă­m­ politica de toleranţă zero faţă de cei care îşi folosesc funcţia publică pentru a se îmbogăţi. De aceea, am acţionat pentru ca Agenţia Naţională de Integritate să îşi înceapă activitatea.

Vrem ca fiecare cetăţean să simtă că în România Justiţia este corectă şi mai eficientă. De aceea, am acţionat pentru a elimina corupţia la nivel local, pentru a creşte transparenţa instituţiilor publice, pentru a-i pedepsi pe funcţionarii care confundă buzunarul cetăţenilor cu propriul buzunar".

Potrivit premierului, "mai sunt încă probleme", zone în care administraţia ar trebui să acţioneze cu mai multă hotărâ­re, printre care şi dialogul forţelor politice pe teme de justiţie.

"Vreau să îi asigur pe român­i că eu şi Guvernul pe care îl conduc vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru realizarea angajamentelor pe care România şi le-a asumat pentru o Justiţie curată şi eficientă", a spus Tăriceanu.

Pe de altă parte, premierul a subliniat că marele adversar al Justiţiei rămâne politicianul care adoptă un discurs "electoral şi conflictual".

În acest sens, Tăriceanu, a precizat că invită reprezentanţii tuturor forţelor politice la un dialog constructiv şi echilibrat, pentru a putea continua progresele din Justiţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb