Tăriceanu, trimis în judecată pentru şpaga de 800.000 dolari

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 4 martie 2021

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis, ieri, în judecată, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi primit indirect o mită de 800.000 de dolari.

Dosarul a fost instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, dar a fost nevoie ca fostul premier din perioada 2004-2008 să nu obţină un nou mandat de senator la alegerile parlamentare din decembrie 2020, pentru ca urmărirea penală să îşi poată continua cursul firesc, conform procedurii penale.

Potrivit procurorilor, în anul 2007, când deţinea funcţia de prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu ar fi cerut şi primit, în 2008, în mod indirect, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 dolari, în schimbul exercitării atribuţiilor sale de premier. Mai precis, Tăriceanu nu trebuia să se opună adoptării unei de hotărâri favorabile companiei, fapt care s-a şi întâmplat, deoarece guvernul condus de el a adoptat HG 199/2008, HG 634/2008, HG 1193/2008 şi HG 1451/2008 privind acte adiţionale la contractul privind achiziţionarea unor licenţe Microsoft şi modul în care urmau să fie plătite aceste licenţe.

"Suma totală de 800.000 USD, reprezentând comisionul de 10% din valoarea actelor adiţionale/plăţilor la contract, a fost plătită de reprezentanţii firmei austriece, prin intermediul unor companii offshore, şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată unei firme de consultanţă" susţine DNA.

În vederea confiscării obiectului infracţiunii de luare de mită, în cauză s-a dispus sechestru asigurător pe bunuri imobile aparţinând suspectului Călin Popescu-Tăriceanu până la concurenţa sumei de 800.000 dolari, adică aproximativ 3.204.640 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunerea de menţinere a măsurilor asiguratorii dispuse asupra bunurilor inculpatului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. _ în august 2014 o '"aripioară" s-a frânt.

    _ mâine-poimâine o altă "aripioară" va fi 'legată' .  

    E vorba de Aripa Tânără a PNL.  

    ... de PNL-AT, înființat în iulie 1990 când un grup de ,,lupi tineri,, au înșfăcat o halcă din marele partid istoric PNL... slăbind-ul (dar și dreapta românească) pe scena politică, în fața PCR rebotezat în FSN.  

    _ Mâine-poimâine "aripioara" Constantin Călin Anton Popescu-Tăriceanu va fi "legată". ( imunitatea de senator s-a evaporat.!). (piciorul 

    fracturat în accidentul cu motocicleta s-a reparat, atunci... aripioara, ba).  

    _ 'aripioara' Dinu Patriciu a frânt-o Dumnezeu, pentru că prejudiciul adus țării era/ a rămas uriaș... nu doar 800.ooo euro.

    ___ Doamne, "Marile Speranțe" de după acel decembrie '89 însângerat... cine n-i le-a distrus... Doamne ??!!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb