Tăriceanu va încerca să promoveze în perioada următoare proiectul Fondul Proprietatea

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 25 mai 2007

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că guvernul va încerca să promoveze, în perioada următoare, ordonanţa privind Fondul Proprietatea, a cărei aprobare a fost amânată din cauza unor "probleme neesenţiale" care au preocupat România.

"Este normal ca proprietarii să fie nerăbdători să fie gata actul normativ. Când România se ocupă de la 1 ianuarie de alte probleme neesenţiale, ca cel de sâmbătă, problemele cetăţenilor încep să fie neglijate", a afirmat Tăriceanu, citat de NewsIn.

La sfârşitul lunii aprilie, ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vos­ganian, anunţa că va demara, pe durata a două săptămâni, consultări cu partidele parlamentare pe marginea ordonanţei Fondului Proprietatea, astfel încât să obţină consensul acestora asupra proiectului.

Conform proiectului de ordonanţă de urgenţă postat pe pagina de internet a Ministerului Economiei şi Finanţelor în februarie, Cancelaria Primului Minis­tru, prin Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, va emite titluri de despăgubire, care încorporează drepturile de creanţă ale deţinătorilor asupra statului român, corespunzător despăgubirilor acordate potrivit prezentei legi şi care urmează a fi valorificate prin conversia lor în acţiuni emise de Fondul Proprietatea sau prin preschimbarea lor contra numerar în limitele legii.

Proiectul de ordonanţă dă posibilitatea ca titlurile de despăgubire să fie vândute, până la data realizării conversiei acestora în acţiuni emise de Fondul Proprietatea sau preschimbarea lor contra numerar, pe baza oricărui act juridic translativ de proprietate încheiat în formă autentică, sau ca efect al succesiunii.

Procedurile de listare la Bursă a minim 10% din titlurile companiilor încă necotate, din portofoliul de deţineri al Fondului Proprietatea, erau programate să înceapă până la data de 31 martie 2007 şi să se încheie până la 31 august, potrivit proiectului. Vosganian a recunoscut că termenele prevăzute în actualul act normativ sunt deja depăşite şi că acestea trebuie corectate.

Fondul Proprietatea, creat în 2005 ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot res­titui în natură averile confiscate, a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, pe 29 decembrie 2005. Fondul Proprietatea are în portofoliul său acţiuni la 114 companii româ­neşti, iar capitalul său social este, în prezent, de 3,9 miliarde euro. Planurile guvernului prevăd listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti şi la o bursă internaţională, Londra sau New York. Până în prezent au fost emise titluri de despăgubire a căror valoare depăşeşte 400 milioane euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sfertodoctul Tariceanu maimutareste functia pe care inca o ocupa. El nu se poate ocupa decat de lucruri neesentiale, asa este construit. Fondul Proprietatea nu va fi cotat la Bursa in timpul madatului sau, chiar daca si-a propus sa se tina de scaun pana in primavara lui 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb