Tarifele de interconectare ale Romtelecom se reduc de la 1 ianuarie 2006

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 9 decembrie 2005

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea companiei Romtelecom de suspendare, pe durata procesului, a deciziei Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANRC) prin care operatorul este obligat să reducă tarifele de interconectare, informează ANRC.

În luna octombrie, ANRC a impus operatorului de telefonie fixă obligaţia de a reduce tarifele de interconectare în două etape: de la 1 ianuarie 2006 şi 1 ianuarie 2007. Romtelecom a contestat decizia în instanţă, solicitînd totodată suspendarea acesteia pe perioada procesului.

"Respingînd cererea Romtelecom, instanţa confirmă faptul că reducerea tarifelor de interconectare nu este de natură să provoace pierderi nejustificate operatorului de telefonie, fiind, în acelaşi timp, un demers de maximă importanţă pentru dezvoltarea concurenţei efective pe piaţa românească de comunicaţii", se precizează în comunicatul ANRC.

Referitor la această decizie, Romtelecom va formula recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşt. În acelaşi timp, Curtea de Apel va judeca în continuare cererea Romtelecom de anulare a deciziei ANRC, care încalcă legislaţia românească şi cea europeană prin stabilirea tarifelor de interconectare sub nivelul costurilor.

"Cum decizia luată în data de 7 decembrie nu este una finală, incertitudinea privind cadrul legal al interconectării va persista şi, aşa cum am mai declarat anterior, va împiedica Romtelecom să continue investiţiile de jumătate de miliard de euro, pe care le avea planificate în reţeaua de generaţie următoare", precizează oficialii Romtelecom. Totodată, Romtelecom consideră că incertitudinea cu privire la cadrul de reglementare va avea un impact nefavorabil inclusiv asupra privatizării care se aşteaptă să fie finalizată în 2006.

Potrivit ANRC, decizia instanţei confirmă punctul de vedere al Autorităţii, prezentat şi argumentat economic în faţa Curţii de Apel Bucureşti, conform căruia prin scăderea veniturilor din interconectare Romtelecom pierde, în realitate, doar veniturile pe care în prezent le obţine în mod nejustificat, prin practicarea unor tarife nefundamentate pe costuri.

Confrom deciziei ANRC, Romtelecom va reduce tarifele de interconectare începînd cu 1 ianuarie 2006, pînă la nivelul stabilit prin decizia emisă în luna octombrie 2005, cu un procent de 0,70 la sută în orele de vîrf şi 30,32 la sută în afara orelor de vîrf pentru interconectarea la nivel local. De asemenea, se vor reduce cu 9,47 la sută în orele de vîrf şi 45,99 la sută în afara orelor de vîrf tarifele pentru interconectarea la nivel regional şi cu 9,04 la sută în orele de vîrf şi 46,86 la sută în afara orelor de vîrf cele pentru interconectarea la nivel naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb